Annons
Nyheter

”JG” stannar i Storvreta – ”Sotarn” ny center?

Nyheter • Publicerad 4 juli 2007

INNEBANDY, SVENSKA SUPERLIGAN

Efter mycket om och men väljer Johannes Gustafsson att nobba Färjestadens IBK och stanna i Storvreta IBK.

Annons

– Jag fick precis ett mejl från Johannes där han skrev att han stannar, säger FIBK-coachen Magnus Gustafsson till ÖB-sporten under onsdagseftermiddagen.

Johannes Gustafssons vara eller icke vara i Färjestaden har varit en het potatis både lokalt och nationellt i innebandykretsar en längre tid. Nu väljer alltså den fyrfaldige världsmästaren att – via e-post – meddela Färjestaden ett ”tack, men nej tack”.

– Jag fick precis ett mejl från Johannes där han skrev att han stannar, säger Magnus Gustafsson.

Vad gav han för anledning?

– Att han haft en väldig beslutsångest, men det som fick honom att stanna var den sociala biten med släkt, vänner och flickvän.

”UNIK LEDARTYP”

Individuellt sett ute på planen ser Johannes ut att ha dragit en nitlott. Mika Kohonen och Joel Kanebjörk är tänkta centrar, vilket lämnar ”JG” att ta hand om en forwardsplats i Storvreta, klubben som i fjol nådde semifinal i SM-slutspelet.

I Färjestaden var Gustafsson tänkt att ta hand om rollen som förstacenter mellan stjärnskottet Kim Nilsson och hans poängvapendragare i Jonas Elofsson.

– Det är givetvis synd att han inte kommer. Det är en unik ledartyp och det hade varit intressant att se Johannes ihop med våra killar, säger Magnus Gustafsson.

– Eftersom det dragit ut på tiden så har jag utgått från att han inte skulle komma till oss. Samtidigt har vi fått Lennström (Mathias) och ”Sotarn” (Martin Magnusson) och jag är nöjd med den trupp vi har, fortsätter FIBK-tränaren.

Annons

Vem ska ta över Johannes tilltänkta centerplats mellan Kim och Elofsson?

– Vi kommer att testa lite olika alternativ. Vi har ju Jonas Nilsson, Mårten Palmefors, Johan Nilsson, Tobias Bengtsson och Magnusson att tillgå.

”Sotarn” som center?

– Ja, det är inte helt omöjligt, avslutar Magnus Gustafsson.

ÖB-sporten fick – som vanligt – inte tag på Johannes Gustafsson för en kommentar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons