Nyheter

Innebandy – en Kalle Anka-sport?

Nyheter • Publicerad 3 november 2007

SPORTKRÖNIKA

En del innebandyhatare – visst, ett starkt ord men ändå – har kallat sporten för en Kalle Anka-verkstad. Ser man till veckans händelser är jag beredd att hålla med.

Innebandyn kämpar för att etablera sig i det svenska folkhemmet med häftigare tv-sändningar och stjärnor som verkligen bjuder på sig själva. Arrangemangen är allt som oftast riktigt bra landet runt och publiken kommer också. Men till vilken nytta? Ja, det kan man verkligen undra en sådan här vecka.

Fall 1: Balrogs landslagsspelare Mikael Karlsson stängs av i tre (!) månader – för att ha spelat en ploj- och festturnering i tennisens mecka Båstad i somras. Visst, övergången var inte klar från AIK, men det måste väl ändå finnas andra sätt att straffa Karlsson och Balrog på än att stänga av spelaren i fråga mitt i brinnande säsong. Dessutom i tre månader...

Fall 2: Simon Nilsson och Marcus Johansson. De båda 18-åringarna från Färjestadens IBK ska spela U19-VM nästa vecka – mitt i superligaspelet! Simon och Marcus missar inte bara en match utan två. Det är inte vilka tillställningar som helst heller. De båda J-lagen Järfälla och Jönköping står för motståndet och det är två lag som ölänningarna har en riktigt bra chans att besegra. Till saken hör att Simon och Marcus, vid sidan av målvakten Anders Bemervik, varit två oerhört viktiga kuggar i Magnus Gustafssons bygge så här långt. Simon leder den interna poängligan tillsammans med Jonas Elofsson på 4+3, medan rivjärnet Marcus har antecknats för 4+1 – fyra i laget. Att tappa dessa två spelare i sådana viktiga matcher är rent av en skandal – tänk er själva om Färjestadens superligaöde kommer att avgöras i och med dessa två tillställningar... Bra schemaläggning, förbundet!

Till sist. Niklas Jihde har i sin blogg skrivit att han ska simma över Kalmarsund om Kim Nilsson INTE kommer med i landslaget innan säsongen är över. Ingen skulle väl bli förvånad om FIBK-ynglingen testas i blågult, men om så ej blir fallet kan vi ge herr Jihde ett värdefullt tips här och nu: Ta dig till Revsudden och simma över till Stora Rör – det är den kortaste vägen...

Lycka till!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.