Annons
Nyheter

Ingen var imponerad...

Nyheter • Publicerad 21 mars 2007

INNEBANDY, KVALSERIEN

Tempot var högt. Dramatiken var stor. Men efter 4–4 mellan Gävle GIK och Färjestadens IBK verkade ingen vara så imponerad. Åtminstone inte av varandra.

Annons

– Färjestaden spelar primitivt, säger GGIK:s tränare Johan Wiggur.

– Ska det här vara ett starkt hemmalag så är jag inte ett dugg imponerad, konstaterar i sin tur FIBK-kaptenen Mårten Palmefors.

Delade meningar råder efter elitseriekvalets inledande omgång. Åtminstone är inte Gävle GIK:s tränare Johan Wiggur och Färjestadens IBK:s lagkapten Mårten Palmefors riktigt överens om vilket lag som var det bättre på Träffen Arena under söndagskvällen.

– Jag tycker att vi borde ha vunnit. Vi är bättre i första perioden, Färjestaden är bättre i andra och sedan tar vi över igen i tredje, säger Wiggur och fortsätter.

– De (FIBK) har ju varit uppskrivna. Men spelar de så här är jag inte så orolig. Jag tycker att de spelar ganska primitivt, det är mycket långbollar från deras sida.

Gävletränaren passade också på att hylla Färjestadens målvakt Anders Bemervik.

– Vi gör ingen riktigt bra match och det är ingen som sticker ut. Bäst på plan var Bemervik, han är alltid bra och var bäst idag.

VIKTIG PINNE?

Palmefors i sin tur är besviken över att det inte blev tre poäng att ta med hem från södra Norrland.

– Om det här ska vara ett starkt hemmalag så är jag inte ett dugg imponerad. Alla säger att söderettan är så dålig, men jag tror att Partille, Vimmerby och Mullsjö skulle slå de här.

Annons

FIBK-kaptenen köper inte riktigt att den inspelade poängen trots allt kan bli viktig i längden.

– Jo visst, men samtidigt känns det inte som att något av de andra lagen kommer att tappa poäng här uppe och då kan det vara här vi lade elitserieplatsen.

INGEN RISK

Nu är det dock nya tag som gäller inför matchen mot Järfälla.

– Nästa omgång är ju på hemmaplan och då är det ingen risk att vi går in och bara tittar på. Nu vet vi hur det funkar så nu är det bara att köra, avslutar Palmefors som kanske får glädjas åt poängen i Gävle i slutändan trots allt...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons