Annons
Nyheter

I dag åker FIBK till Linköping

Nyheter • Publicerad 23 augusti 2007

INNEBANDY

Linköping nästa. I dag åker Färjestadens IBK norrut för spel i en fyrlagsturnering i Östergötland. Första motståndet är superligakonkurrenten Balrog.

Annons

– Det ska bli väldigt intressant, vi möter tre klasslag, förkunnar FIBK-coachen Magnus Gustafsson, som dessutom nu officiellt kan räkna in nytillskottet Eric Karlsson, närmast från Finspång.

Färjestaden tar sig på fredagskvällen an Balrog, ett lag ölänningarna aldrig tidigare mött. På lördag står hårdsatsande division 1-klubben KFUM Linköping för motståndet och på söndag väntar distriktsrivalen Jönköpings IK – det på förhand hetaste mötet för FIBK:s del i turneringen.

– Jag hoppas att vi kan ett kliv från Helsingsborgsmatchen, säger Magnus Gustafsson och syftar på lagets första träningskamp mot superligamotstånd som slutade med en 5-2-förlust.

Sedan dess har Färjestaden avfärdat division 1-laget Vimmerby IBK med hela 10-1 hemma i Färjehallen.

– Jag hoppas att vi kan känna att det vi tränat på ska fungera i matcherna uppe i Linköping, fortsätter Magnus.

Som till exempel?

– Ja, att kunna behålla spelet i anfallszonen, samt att ta oss ur stressade situationer på ett bra sätt.

VILL KLIVA FÖRBI

Och så står som sagt var ett hett möte med Jönköping under avslutningsdagen...

– Det ska bli roligt, Jönköping är ett lag vi vill kliva förbi och därmed bli bäst i Småland, säger Gustafsson, som har med sig full styrka gällande manskapet till Linköping.

Annons

I kontrast till det dystra beskedet att Victor Liljeroth-Björnarås har brutit ett ben i foten, så kan det konstateras att ö-laget kan räkna in backen Eric Karlsson i truppen. Eric, en fysisk spelartyp som mäter cirka 185 centimeter i strumplästen, flyttade till Färjestaden i tisdags. Han kommer dock sedermera att bosätta sig i Kalmar, där han ska plugga.

– Vi har kommit överens med Finspång gällande Erics övergång, det löste sig smidigt, informerar Magnus Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons