Nyheter

Högby Innebandy spelar vidare

Nyheter • Publicerad 3 september 2009

INNEBANDY, DIV 5

Rundringningen i helgen gav det resultat Mattias Carlsson ville ha för att inleda ännu en säsong med sitt Högby IF.

– Ja, vi kör vidare, för vi fick in elva spelare som är helt klara och tre som kan vara med då och då, säger norra Ölands innebandynestor.

Det var förra veckan som en ny innebandysäsong var i farozonen för Högby IF och coach Carlsson berättade då att han skulle ringa runt till aktuella spelare under helgen för att försöka få klartecken från femton spelare att de skulle ställa upp hela säsongen.

Och det lyckades nu alltså.

– Ja, vi fick in elva spelare som är helt klara och tre som kan vara med då och då, säger Carlsson.

Fast det blir ju bara fjorton...?

– Ja, då är det väl nån till då också. Vi är femton i alla fall.

Och du är nöjd?

– Ja, det ser bra ut, så i år, då jävlar... Det blir mycket fotbollsspelare och de kommer ju inte förrän fotbollssäsongen är över, men då kör vi fem träningar innan starten.

SSG GLADA

Carlsson kommer i år att få tränarhjälp av Tomas Lind och Robin Andersson och de kommer som vanligt att basa över ett tänt gäng.

– Ja, de som har gett klartecken nu blev nästan lite förbannade när de hade hört att vi funderade på att lägga ner, säger Carlsson, vars Högby nu alltså kör vidare ännu en säsong.

Vilket glädjer motståndarna.

– Ja, det var ju de roligaste matcherna förra året, säger SSG:s nye tränare Simon Bogefors.

– Ja, det märktes att de tyckte det var roligt som de tryckte till i närkamperna, säger Carlsson och förklarar att det är något visst att möta just SSG.

– Ja, trots att det skiljer typ tio mil mellan oss är det så, men det är väl för att vi två har hållit på så länge. Det tar ju ett tag att bygga upp sånt där.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.