Annons
Nyheter

Hilma stormtrivs i Umeå

Nyheter • Publicerad 1 december 2006

INNEBANDY, DIV. IIInför säsongen lämnade Hilma Thofte sitt Färjestadens IBK för att flytta till Umeå och björkstadens riksinnebandygymnasium.Och första terminen har gått galant i den nya staden.– Det är kanon, bättre än förväntat, säger försvarsklippan.

Thofte pluggar första året på barn- och fritidslinjen och trivs jättebra som innebandygymnasist.

Annons

– Ja, när man umgås med folk i exakt samma situation blir det väl så. Och det är exakt min träningstyp, så det passar mig bra.

Vad är det för träningstyp?

– Det är mycket individuellt. Det är både lagträning och individuell träning om man vill träna på något speciellt. Sedan finns det tillgång till gym och om man vill simma eller nåt sånt kan man också göra det gratis.

Kan man ens jämföra träningen med FIBK:ens?

– Nej, det är svårt att jämföra. Gör man en dålig träning i Färjestaden så kan det gå ändå, men här tillåts det inte. Tempot ska inte sänkas bara för att jag har en dålig dag. Så det är ganska stor skillnad.

Gymnasielag

Gymnasiet i Umeå är landets enda riksinnebandygymnasium och i år startade skolan upp ett lag för programmets elever. Laget heter RIG Umeå IBF och leder efter nio omgångar division II Västerbotten.

Och Thofte har spelat varje match från start och fått mycket speltid.

– Det har gått ganska bra faktiskt, lite upp och ner kanske. Min back-kollega gick ju till Dalen (IBK Dalen, 7:a i elitserien) nyligen, så jag har precis bytt back-kollega och då tar det ju ett tag att vänja sig.

Men så värst mycket poäng har du inte producerat...

Annons

– Nej, det har varit lite dåligt med det...

Följer du ditt gamla lag, FIBK, någonting?

– Ja, jag är inne och läser på hemsidan och mamma och pappa ser matcherna och berättar hur det går för dem. Och det ser väl ganska bra ut.

De klarar sig utan Hilma...?

– Ja, de gör det, hehe... Nej, men jag trodde faktiskt att de skulle få det tuffare, men nu ligger de ju trea (innan gårdagens match) och det är ju bra.

Och de krossade CL i derbyt nyligen...

– Ja, det var riktigt skönt, hehe...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons