Nyheter

Hilma byter elitserieklubb?

Nyheter • Publicerad 6 maj 2010

INNEBANDY, ELITSERIEN

Ölands enda bidrag till elitserien i innebandy, Hilma Thofte, kan redan efter sitt första år i IBK Dalen byta klubb – till elitseriekonkurrenten Huddinge IK.

– Jag har bott i Umeå i fyra år nu och det vore kul att testa något nytt, säger Thofte.

Hilma Thofte gjorde under föregående säsong debut i elitserien då hon värvades från division 1-klubben RIG Umeå till IBK Dalen. Det blev rikligt med speltid för Färjestadens IBK-produkten som totalt svarade för tolv poäng från sin backplats. Trots detta kan hon redan efter ett år i Dalen byta klubb.

– Huddinge hörde av sig och frågade om jag hade något intresse att spela för dem, säger Thofte som redan besökt Stockholm och träffat lagets sportchef.

– Jag trivs jättebra i Dalen men jag har bott i Umeå i fyra år nu och det vore kul att testa på något nytt.

TRÄNA

I slutet av denna månad ska Thofte åter till huvudstaden för att träna med Huddinge IK. Innan dess kommer inte något beslut var den öländska elitseriespelaren kommer spela nästa säsong vara taget.

– Det är mycket som spelar in. Viktigt är till exempel jobb och boende men det vore som sagt kul att testa något nytt och Huddinge är intressant, säger Thofte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.