Nyheter

Helgersson gör en Raun – går från Borgholm till Färjestaden

Nyheter • Publicerad 4 april 2008

INNEBANDY

I fjol gick Sebastian Raun från Borgholms IBK till Färjestadens IBK. Nu går Rasmus Helgersson samma väg.

Färjestadens IBK har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Samtidigt förlorar Borgholms IBK ytterligare en nyckelspelare då Rasmus Helgersson tar steget över till Färjestaden.

– Det kändes som rätt steg att ta. Man vill ju spela så hög upp som möjligt, säger Helgersson som skrivit på ett tvåårskontrakt med FIBK:en.

BRA SKYTT

Rasmus Helgersson får ses som en back även om han gjort en och annan match som forward. 18-åringen är rightad och har sin främsta styrka i skottet. Förra säsongen noterades Helgersson för 17 mål och tio assist.

– Förhoppningsvis ska jag kunna ta en plats redan i år eftersom en del spelare har försvunnit från Färjestaden.

Du kände inte att de ”svek” moderklubben nu när även de börjar förlora en del spelare?

– Nja, jag känner att det är dags att röra på sig. Och målet är att spela i Superligan och division ett är rätt steg på vägen.

”VANN TEST”

Färjestadens tränare Magnus Gustafsson är mycket nöjd med sin värvning och säger i ett pressmeddelande:

– Rasmus är en typ av spelare vi vill ha i laget. Seriös och vill satsa på sin idrott. Han är dessutom en begåvad spelare som har kvalitéer i sin klubba både när det gäller passning, teknik och avslut. Att han kommer klara en försäsong visade han redan förra säsongen när han vann ett tre kilometers test mot hela vår a-trupp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.