Nyheter

Hanna har häng: ”FIBK har definitivt chans till serievinst”

Nyheter • Publicerad 25 januari 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Hon fick en strålande start i Färjestadens IBK. Tre mål i första matchen och Hanna Johansson hade presenterat sig för hemmapubliken i Färjehallen. Men sedan gjorde nattjobb och förkylningar att hon kom i en svacka. Nu är dock FIBK-damerna på gång och har häng på topplagen.

Det tog fem minuter och 34 sekunder innan Hanna Johansson presenterade sig för publiken hemma i Färjehallen då hon gjorde 1–0 i seriepremiären mot Warberg. Drygt fem minuter senare kom även 2–0 från Johanssons klubba.

– Det var jätteskönt att få en sådan bra start. Inte för att jag hade känt någon direkt press innan men vi trodde att Warberg var bättre och vi insåg kanske inte vår kapacitet, säger Johansson.

I Warbergsmatchen kom även ett tredje mål och tre kvarnar från Ölandsbladet var ett givet betyg.

TUNG HÖST

Fortsättningen gick dock inte riktigt lika bra. Visserligen trillade det in en och annan boll från hennes klubba men både Hanna Johansson och Färjestaden hade en tung period under hösten.

– Vi hade svårt att hitta rätt inom laget och gick runt lite i femmorna. Men det är något som man måste göra. Dessutom var jag sjuk en hel del, säger Johansson.

Förklaringen till att hon ofta insjuknade finner hon i sitt arbete som hotellportier.

– Jag jobbar natt lite då och då och i början kändes det som att mitt immunförsvar blev försvagat av det. Jag var ofta trött.

Hur går att att kombinera innebandy i landets näst högsta serie med nattjobb?

– Det är inga större problem. Jag jobbar inte enbart natt och dessutom går det att styra ganska bra så jag inte missar så många träningar. Det kan hända att jag måste gå lite tidigare från träningarna ibland men annars är det inga problem.

Tror du att det påverkar ditt spel och din utveckling något?

– Nej, egentligen inte.

TÄTKÄNNING

Framåt årsskiftet började dock både Johansson och FIBK:en att hitta rätt. Målen började trilla in och Färjestaden kom allt närmare topplagen. Nu är FIBK:en endast en poäng bakom serieledande Södra Dal som man möter hemma om ett par veckor.

– Jag tror definitivt att vi har chansen att vinna serien men det känns som att det krävs fem segrar på fem matcher för att klara av det, säger Johansson.

Även om Hanna Johansson mest huserat i division 2-klubbar är division 1-spel inte helt nytt för henne.

– Jag spelade i division 1 med CL98 för ett par år sedan, säger Johansson, som har Sandbäckshult som moderklubb.

Vilken är det största skillnaden på ettan och tvåan?

– Att alla spelarna är bra. I division 2 hade de flesta lagen någon eller ett par bra spelare i division 1 är alla spelare duktiga. Dessutom är alla lagen bättre rent taktiskt och det skiljer mindre mellan dem.

INGELSTAD

I dag möter Färjestaden Ingelstad på hemmaplan. Ett Ingelstad man förlorade borta mot med 2–1.

– Vi var mitt inne i vår svacka då och var inte riktigt säkra i vårt spel. Även om vi var chansmässigt totalt överlägsna så ville bollen inte in, vilket kanske har att göra med att självförtroendet inte var på topp, säger FIBK-tränaren Johan Gustafsson och fortsätter:

– Nu är vi ett mycket bättre lag och är mer samspelta.

JOHAN MALMQVIST

Färjestadens IBK (3)–Ingelstad IBK (7)

Prel, startuppställning:

I mål: Frida Nordholm (Ellen Stjernfeldt).

Förstafemman: Josefine Bengtsson, Martina Classon - Susanne Gustafsson - Sara Nyström, Elna Hägglund.

Andrafemman: Carolin Eriksson, Emelie Johansson - Tove Johansson - Josefin Nyberg, Hanna Johansson.

Bänken: Hanna Helgesson, Ulrika Helgesson, Klara Rudman, Sanne Sturesson, Linn Nilsson, Emma Andersson, Anna Erlandsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.