Annons
Nyheter

Gunnarsson har växt

Nyheter • Publicerad 25 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Han har tidigare mest varit känd för sina minuter i utvisningsbåset. Men nu har Christian Gunnarsson växt till mer än en hårdför försvarare. Utöver det defensiva jobbet har han nämligen börjar leverara framåt och ligger högt upp i FIBK:ens interna skytteliga.

Annons

– Jag har aldrig varit så vältränad som nu, säger den 25-årige backen.

Jonas Elofsson toppar FIBK:ens skytteliga med åtta fullträffar. Kim Nilsson, Simon Nilsson och Marcus Johansson skuggar på fem mål vardera. Men vem kommer sedan då? Jo, Christian Gunnarsson.

– Är det så? Det var smått oväntat, säger han själv.

TRE MÅL

Han har hittills gjort tre mål, vilket är lika många som Tobias Bengtsson och Mårten Palmefors, två kollegor i Färjestadens nu heta andrafemma.

– Ja, det hör ju inte till vanligheten att andrafemman är het, säger ”Gunte” med ett skratt och fortsätter.

– Förstafemman har ju varit intakt i flera år känns det som, men nu funkar det bra för oss med ”Mackan” (Marcus Johansson) och Simon (Nilsson) på kanterna. Vi får lite fart och kommer framförallt till avslut.

Ni är lite överallt på planen i er femma.

– Ja, vi kompletterar varandra bra, vi har bra rull och rörelse och byter lite positioner. Det är därför det har gått så bra.

BRA FYS

Annons

Gunnarssons goda form började egentligen redan i elitserie-kvalet i våras då han gjorde ett par riktiga höjdarmatcher.

– Han har haft en otrolig kurva det sista året, berömmer FIBK-coachen Magnus Gustafsson. Han tar offensiva raider och är viktig i defensiven.

Själv förklarar Gunnarsson sin goda start på säsongen så här:

– Framförallt har jag aldrig varit så vältränad som nu. Jag är mer förberedd fysiskt, vi har aldrig haft så bra fysträning som nu. Men det gäller allting, kost och alla förberedelser är bättre nu än tidigare.

BOXPLAY

Något som hyllats hos FIBK den sista tiden är boxplay-spelet, som genererade i två mål sist mot Balrog.

– Vi gjorde ju två mål, så det är klart att vi hade ett par bra omställningar. Men det var i och för sig två individuella prestationer av Simon (Nilsson) och Mårten (Palmefors), säger coach Gustafsson och fortsätter.

– Men det känns bra i boxplay. Mårten har ju en otrolig boxplay-hjärna och sedan har vi defensiva spelare som ”Gunte” (Christian Gunnarsson) och ”Klasse” (Klas Ivarsson). Sedan kan vi även ha inne Kim (Nilsson) på kontringar.

Så även i boxplay får alltså Gunnarsson beröm.

– Jag har ju varit med där någon gång då jag inte själv varit utvisad, påpekar han med ett skratt.

Annons

– Nej, men vi har alltid haft ett bra boxplay tycker jag. Vi har bra toppar som Mårten och Kim, som kan dribbla av ett helt lag, men även hålla i bollen.

TAS HÅRT

I dag ställs Gunnarsson och hans FIBK:are mot Real AIK och dess fix-stjärna Niklas Jihde.

– Man måste ligga nära honom och inte låta han komma rättvänd med bollen. Han är skicklig med klubba och boll, men annars går det inte så fort. Är man bara nära inpå honom så har han inte mycket att komma med...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons