Annons
Nyheter

Grattis BIBK – nu i division 3

Nyheter • Publicerad 6 mars 2007

INNEBANDY, DIV 4

Borgholms IBK krossade i lördags IF Ariel med 10-2 och vann därmed serien. Nästa säsong blir det alltså spel i division 3 för Borgholm, som så sent som förra säsongen lirade i femman.– Vi är jättenöjda, säger en glad BIBK-tränare i Jimmy Hultenius.

Annons

Redan innan helgens match var Borgholm i praktiken klar seriesegrare.

– Ja, att få stryk med 15 mål fanns ju bara inte, säger Hultenius, som efter 10-2 fick se sitt Borgholm som klar seriesegrare även i teorin.

– Vi ville avsluta på ett bra sätt och det gjorde vi ju.

Ariel hade ingenting att sätta emot de gästande ölänningarna.

– Nej, ingenting. De är visserligen jobbiga att möta på sin hemmaplan, men vi gjorde en jäkligt bra match. Inställningen i hela truppen var riktigt bra och det var stabilt rakt igenom, berömmer Hultenius.

BARA EN FÖRLUST

Hultenius har ihop med Åke ”Pinnen” Petersson coachat laget sedan säsongen 2003/2004 och inför årets säsong tog man äntligen steget upp från division 5 till division 4. Och fyran seglade man alltså nu som nykomlingar igenom på ett mycket smidigt sätt.

– Ja, särskilt med tanke på hur länge man hade harvat i femman, säger Hultenius.

Ni förlorade bara en av seriens sexton matcher. Trodde du det skulle gå så bra?

– Nej, det trodde jag inte. Jag trodde det skulle räcka att vinna serien på kanske tre förluster. Men det var några lag i toppen som var outstanding och då blev det så. Men det var inga stora segrar, för de sämsta lagen i fyran är ändå rätt bra.

Annons

JÄMNARE TRUPP

Under flera säsonger har Borgholm levt mycket på ett gäng spelare födda 1986-87.

– De här yngre killarna har fem A-lagssäsonger i sig, så de är unga, men ändå rutinerade på den här nivån, säger Hultenius och fortsätter.

– Och sedan har vi kryddat med lite spelare underifrån.

Från att bara ha haft en bra femma har nu Borgholm en mycket bredare och jämnare trupp.

– Ja, det är ju fortfarande förstafemman som producerar flest poäng, men andrafemman har fått större stabilitet även defensivt. Och sedan har alla spelare ett stort hjärta för klubben.

Klubben som nu hör hemma i division 3.

VIKTOR LOVÉN

IF Ariel - Borgholms IBK 2-10 (0-4, 1-2, 1-4)Första perioden: 0-1 Kristoffer Hultenius (Robert Johansson), 0-2 Anton Petersson (Robert Johansson), 0-3 Kristoffer Hultenius (Anton Petersson), 0-4 Qasim Ahmad (Daniel Johansson).Andra perioden: 1-5 Mikael Olsson (Robert Johansson), 1-6 Rasmus Helgersson (-).Tredje perioden: 1-7 Robert Johansson (Kristoffer Hultenius), 1-8 Sebastian Raun (-), 2-9 Daniel Johansson (Qasim Ahmad), 2-10 Robert Johansson (Rasmus Helgersson).Skott: 26-47 (11-19, 7-12, 8-16).Publik: 75 st.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons