Nyheter

Givande testmatch för FIBK

Nyheter • Publicerad 11 april 2006

INNEBANDYFärjestadens IBK:s satsning mot elitserien fortsätter.I lördags var tio spelare utifrån på plats i Färjehallen för att visa upp sig för FIBK:s ledarstab.– Det var den mest givande testmatchen som vi har haft, säger tränaren Magnus Gustafsson nöjt.

Färjestadens IBK fortsätter satsningen mot att nå elitserien. Ambitionen är att förstärka laget med ett par etablerade spelare och flera tänkbara nyförvärv fanns på plats i Färjehallen i lördags för att spela en testmatch.

– Vi kollade upp spelare som vi är intresserade av. Det var både rutinerat folk och yngre killar, säger FIBK–tränaren Magnus Gustafsson.

Elitback gjorde intryck

Tio spelare från olika klubbar visade upp sig inför dryga 50–talet åskådare och FIBK:s ledarstab.

– Vi kommer inte att värva alla tio, men vissa delar behövs i laget. Nu ska vi sätta oss ner och diskutera vad vi behöver, förklarar Gustafsson som imponerades av flera av de inbjudna.

– Det var många som gjorde bra ifrån sig.

Jönköpings elitserieback Niklas Grek gjorde ett gott intryck på Gustafsson.

– Grek visade precis det vi vill ha. Han tog tag i sin femma och visade ledaregenskaper. Sedan är det pusselbitar med jobb som ska passa. Han är nyutbildad dataingenjör och det ska fungera med det också.

Positiva överraskningar

En en annan back som gladde var Östras Daniel Kahn. Tillsammans med sin förre lagkamrat, Sävsjös forward Mats Söderqvist, överraskade han positivt på FIBK:s tränare.

– De imponerade mer än förväntat faktiskt.

En positiv överraskning var också Gustafssons elever på innebandygymnasiet, Borgholmsynglingarna Rasmus Helgersson och Anton Pettersson.

– De visade att de kommer att kunna spela högre upp i framtiden.

Slätaflyduon testade

Från Färjestadens största antagonist Slätafly/SK anlände två spelare till ön. Skicklige forwarden Martin Fredricsson och hans lagkamrat Martin ”Sotarn“ Magnusson trotsade rivaliteten och drog på sig FIBK–tröjan.

Den förstnämnde verkar inte helt avskräckt när det gäller en eventuell övergång.

– Det är alltid intressant, de har en bra plan. Det är ju känsligt att gå mellan klubbarna. Men det beror på hur trupperna ser ut inför nästa säsong. Jag vet ingenting just nu, förklarar Fredricsson.

För ”Sotarn“ ska det mycket till för en att ta steget över bron.

– Det är lite känsligt och speciellt. Det var trevligt att vara i Färjestaden och spela med lite nytt folk, det är positivt. Men det ska vara något väldigt stort om jag ska lämna, säger han.

”Ska prioritera vissa“

Även Mullsjös back Mikael Blomberg, en spelare som FIBK–ledningen har varit intresserad av i flera år, samt CL98:s Martin Sköld och Stanstads 17–årige stortalang Linus Nordgren deltog och kan bli aktuella för en transfer till Öland.

– Vi kommer att prioritera vissa av dem nu. Vi kommer att ha någon liknande match om ett par veckor med några spelare utifrån och egna produkter. Sedan får vi se, det kanske stannar vid två, tre nya spelare, avslutar Magnus Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.