Annons
Nyheter

Gävle har hallproblem

Nyheter • Publicerad 9 mars 2007

INNEBANDY, KVALSERIEN

Nästa helg inleder Färjestadens IBK sin kvalresa borta mot Gävle GIK. Ett problem: gästrikelaget har enorma svårigheter att vaska fram en matcharena...

Annons

Gävles ordinarie hemmabana Träffen är sedan tidgare uppbokad av en bordtennisturnering nästa helg. Ett alternativ var att lägga matchen mot ölänningarna redan på fredagskvällen.

– Vi har naturligtvis pratat med dem om det. Men det är en lång resa och hade vi varit i den situationen skulle vi varit negativa till det, säger GGIK:s ordförande Peter Nordqvist till Gävle Nyhetsbyrå.

BRYNÄS

Och mycket riktigt så tackade FIBK nej till fredagsmötet. Sent på söndagskvällen var ett annat förslag, men även här sa ö-laget nej tack. Gävles innebandystolthet kollade sedan upp möjligheten att spela i nya hockeytemplet Läkerol Arena, där Brynäs huserar till vardags.

– Men det skulle tydligen kosta 100 000 kronor att lägga in golv och så vidare, så det blev inget med det, säger Färjestadens boss Matheus Tholin och fortsätter:

– Det som gäller i dagsläget är söndag klockan 17.00 i en liten mindre hall som heter Nynäshallen.

Matheus Tholin räknar med ett definitivt besked om spelplats och matchtid någon gång under helgen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons