Annons
Nyheter

Första landslagsmålet räddade poängen

Nyheter • Publicerad 4 november 2008

INNEBANDY, LANDSLAGET

2006 blev han Ölands första representant i innebandylandslaget.

Annons

2008 blev han Ölands första målskytt i innebandylandslaget.

– Det var jäkligt skönt att få göra det målet, säger Färjestadens IBK-fostrade Olle Thorsell efter att han med det svenska landslaget vunnit turneringen Euro Floorball Tour.

Schweiz har aldrig besegrat det svenska landslaget i innebandy. I helgen var det dock mycket nära att första segern kom. Med mindre än fem minuter kvar av matchen mellan de båda nationerna var alplandet i ledning med 3–2.

Då slog dock Olle Thorsell till och räddade den svenska hedern – och kanske inte minst sin egen – genom att slå in 3–3, vilket även blev slutresultatet.

– Jag kunde ju inte förlora mot Schweiz. Då hade det blivit jobbigt att komma till träningarna i veckan, säger Thorsell som till vardags spelar i den schweiziska ligan med de regerande mästarna Wiler–Ersigen.

– Det är sju spelare från Wiler som spelar med det schweiziska landslaget så det var skönt att de inte vann i alla fall.

Hur skönt var det att trycka in det där målet?

– Det var jäkligt skönt att få göra det målet. Det var ju inte vilket mål som helst heller. Det var 3–3-målet mot Schweiz och inte 10–2-målet mot Tjeckien.

”Mycket nöjd”

Matchen mot Schweiz var den andra i turneringen. Innan dess hade Sverige besegrat Tjeckien med 11–3.

Annons

– Det stod faktiskt bara 4–2 till oss inför sista perioden. Men vi var klart bättre än Tjeckien så det var ganska naturligt att det lossnade i tredje, säger Thorsell.

Denna match följdes alltså upp av 3–3-matchen mot Schweiz.

– Det var väl egentligen vår sämsta match men för mig personligen var de nog den som gick bäst. Fast samtidigt var det inte så svårt att motivera sig för att möta Schweiz.

Sist ut var matchen mot Finland – en match Sverige var tvunget att vinna för att ta hem turneringen. Något som man också gjorde, med minsta möjliga marginal och vann med 6–5.

– Kort och gott en väldigt väl genomförd match från vår sida, säger Thorsell.

Om du fick summera din egen insats från turneringen, hur skulle det låta då?

– Jag är mycket nöjd. Detta är de klart bästa landskamperna jag gjort så här långt.

Två veckor

Således försämrade knappast den öländske backen sina aktier att bli uttagen i den VM-trupp som presenteras den 10 november.

– Nej, det kändes väldigt bra så det kommer bli två nervösa veckor innan uttagningen nu.

Annons

Fick du någon respons från förbundsledningen om din insats och eventuella hintar om VM-uttagningen?

– Nej, inget alls. Vi åkte här ifrån vid klockan fem i morse (läs i går morse) så vi han inte snacka något om turneringen innan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons