Annons
Nyheter

Förkyld ”Elof” in på topp fem

Nyheter • Publicerad 14 november 2008

INNEBANDY, DIV 1

Efter förra veckans seger mot Lindås IBK tog sig Jonas Elofsson in på topp fem i FIBK:ens maratonpoängliga. Inför helgens match mot Röke IBK har han dock dragits med både en skada och en förkylning.

Annons

Först missade Jonas Elofsson veckans första träningar på grund av en lårkaka han drog på sig i matchen mot Lindås. Sedan missade han veckans sista träningar på grund av en förkylning.

– Ja, det har varit en lite besvärlig vecka. Nu kan jag i alla fall gå utan problem men jag är fortfarande lite irriterad i halsen och får se hur det går i morgon (läs i dag). Jag får känna efter på uppvärmningen och sedan kanske det blir så att jag får spela med lite fler avlastningsbyten eftersom orken förmodligen inte är på topp, säger ”Elof”.

Elofsson är dock inte ensam om att ha lite problem inför matchen mot Röke. Marcus Johansson var sjuk under början av veckan men har tränat de senaste dagarna. Lagkaptenen Mats Söderqvist störs av en ömmande ljumske och Martin ”Lillen” Willsund har även han dragits med en förkylning. Man räknar dock med att samtliga kan delta i dagens match.

13 POÄNG

Under säsongen har det blivit 13 poäng för Elofsson som med detta totalt har gjort 205 poäng i den svartvita FIBK-tröjan och med detta tagit sig in på en topp fem- plats på Färjestadens IBK:s maratonpoängliga.

– Det är hedrande att man tagit sig in på topp fem-listan, säger Elofsson, som nu är inne på sin femte säsong med FIBK.

Senaste gången Färjestaden spelade i division 1, då man vann serien och via kval avancerade till Superligan, gjorde Elofsson 58 poäng under seriens 22 matcher. Ett snitt som ungefär är ett poäng mer per match än vad Elofsson producerat i år.

– Det där går hand i hand med att laget inte riktigt producerat på topp. Senast vann vi ju nästan alla matcher med tvåsiffrigt. Nu kan jag inte bara kolla på egen poängskörd utan måste se helt till lagets bästa och ta ett större defensivt ansvar, säger Elofsson.

  Det är ”bara” 23 poäng upp till Andreas Löttiger på andraplatsen i maratontabellen – när går du om honom?

– Haha, förhoppningsvis inte i år. Jag vill att ”Lötte” gör mycket poäng i år så det går bra för hela laget.

Samtidigt som Elofsson slog sig in på topp 5 slog sig lagets nuvarande poängkung Marcus Johansson in på topp 15-listan då han, liksom Klas Ivarsson, gjort 74 poäng för klubben.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons