Nyheter

Flykten fortsätter från BIBK

Nyheter • Publicerad 8 april 2008

INNEBANDY, DIV 3

Benjamin Nilsson till Färjestadens IBK. Där är senaste spelaren att lämna Borgholms IBK. Dessutom är det nu klart att Qasim Ahmad spelar i CL98 säsongen 2008/09.

Jimmie Nilsson, Rasmus Helgersson, Qasim Ahmad och Benjamin Nilsson lämnar Borgholms IBK. Dessutom ett stort frågetecken för Marcus Andersson. Detta står klart efter att Benjamin Nilsson följt efter Rasmus Helgersson och nästa säsong spelar i Färjestadens IBK.

– Jag ville testa något nytt och division 1 lockar. Visserligen var det ett ganska tufft beslut att ta. Jag har funderat på det varje dag i ett par veckor nu men det känns som det är ett steg i rätt riktning, säger Nilsson.

Underlättade det beslutet att Rasmus gick till FIBK?

– Ja, lite. Rasmus och jag känner varandra väldigt bra och visst känns det skönt att ha någon med sig när man kommer ny till en klubb.

KONKURRENS

Färjestaden har nu en helt gäng med backar klara för nästa säsong men den hårda konkurrensen skrämmer inte Nilsson.

– Konkurrens är bra. Tränar man hårt och visar att man förtjänar en plats så utvecklas man betydligt mer, säger 18-åringen som även kommer spela en del med Färjestadens JAS-lag.

Dessutom är det nu klart att Qasim Ahmad nästa säsong spelar i Kalmarlaget CL98 då han i helgen skrev på ett kontrakt med klubben.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.