Nyheter

Fick den perfekta säsongen – Charlie vann skytteligan

Nyheter • Publicerad 10 mars 2009

INNEBANDY, DIV 5

Färjestadens IBF har genomfört den perfekta säsongen. Inte en enda poängförlust under säsongen och i årets sista match blev det seger igen, 9-3 i öderbyt mot Mörbylånga. Framgångsreceptet stavas:

– Bred spelartrupp, kunnig spelartrupp och vi har roligt tillsammans, säger Torsten ”Dosa” Johansson, tränare i FIBF.

Efter matchen i Skansenhallen var det speciellt en spelare som hade ögonen på sig.

Med tre mål seglade FIBF:ens Charlie Nilsson ifrån Peter Helgesson, SSG, i skytteligatoppen för division 5.

– Jag säger som Peter sa när han sa att det vore kul att slå mej – det är alltid kul att vinna mot Peter, säger skyttekungen som tillslut landade på 31 mål totalt.

Centern Nilsson kom inför säsongen tillbaka till innebandyn efter tre års uppehåll.

– Det tog ett tag att komma in i det, men sen har det bara rullat på och bollarna sitter där de ska.

HÄNGDE MED BRA

Farmarlaget från Färjestaden har inte tappat poäng på hela året. Och oddsen var inte stora att Mörbylånga, belägna långt ner i tabellen, skulle bryta segersviten i säsongens sista match. Men hemmalaget hängde på bra och hade 3-4 inför sista perioden.

– Vi rullar boll och det tror jag inte de är vana vid. Vi löser dem i mitten och stör dem i uppspelen. Vi hänger med i drygt två perioder men sen har de spelare som kan gå in och avgöra såna här matcher, säger Andreas Lennartsson, tränare i Mörbylånga.

STOR OMSÄTTNING

Men i sista perioden orkade inte Mörbylånga. FIBF rann ifrån, hade lekstuga och vann den sista akten med 5-0. Charlie Nilsson satte punkt för tillställningen med att göra 9-3.

– Det har varit så i flera matcher under den här säsongen, att det sett jämnt ut fram till sista, då vi har ryckt och vunnit. Det tyder på bra karaktär och arbetsmoral hos killarna, säger Torsten Johansson.

Omsättningen på spelare i FIBF har varit stor. Det är inte ofta man startat med samma lag som i matchen innan och söndagens derby var inget undantag.

– Idag har vi en hel femma borta. Men då är det andra killar som går fram och tar jobbet. Vi har en riktigt bred trupp, det är en av orsakerna till att det gått så bra.

ROLIGT

Johansson poängterar även skolningen av spelarna.

– De flesta har ju funnits inom föreningen (FIBK) och har fått en bra innebandyutbildning, både tekniskt och taktiskt. Vi vinner ju serien därför att vi har bäst spelare.

Charlie Nilsson håller med.

– Vi har duktiga spelare och vi har också väldigt roligt tillsammans. Det är också en viktigt orsak.

FAKTA/

Mörbylånga GoIF – Färjestadens IBF 3-9 (1-3, 2-1,0-5)

Målen:0-1 Charlie Nilsson, 1-1 Erik Nilsson, 1-2 Erik Malmqvist, 1-3 Roger Carlsson, 2-3 Kim Henriksson, 2-4 Erik Malmqvist, 3-4 Simon Svensson, 3-5 Christian Eriksson, 3-6 Björn Nilsson, 3-7 Charlie Nilsson, 3-8 Emil Börjesson, 3-9 Charlie Nilsson.

HARALD BROSTRÖM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.