Nyheter

FIBK:en vidare till DM-final

Nyheter • Publicerad 18 januari 2008

INNEBANDY, DM

Det var ett juniorbetonat Färjestaden som besegrade Stockaryd i DM-semin med 8–5.

– Vi hade bara fyra ordinarie spelare från Helsingborgsmatchen kvar i truppen, säger tränare Magnus Gustafsson.

Färjestaden har haft en bekväm resa, frånsett en viss bussincident, genom DM. Två division 4-lag och ett division 3-lag har hitintills stått för motståndet. I veckan spelade man semifinal borta mot Stockaryd inför en fullsatt sporthall med 627 åskådare.

EN SNABB LEDNING

Redan efter fyra minuter hade Kim Nilsson gjort 2–0 men Stockaryd hade dock fortfarande alla sina handikappsstraffar kvar att slå. Efter den första perioden stod det 3–1 till Färjestaden efter att Jonas Elofsson gjort FIBK:ens mål och Emil Andersson i målburen hade räddat två av Stockaryds straffar.

– Vi tog ledningen ganska snabbt efter två kyliga mål av Kim Nilsson och sedan rullade det på ganska bra, säger Gustafsson.

FÖRLORADE ANDRA

Den andra perioden förlorade Färjestaden med 3–4 och FIBK:en hade bara ledningen med 6–5 inför den sista perioden. Där gjorde dock Jonas Elofsson och Marcus Johansson varsitt mål och Färjestaden vann matchen med 8–5.

– Det kändes aldrig som att de var riktigt nära. Vi gjorde vad vi skulle och jobbade och slet, säger Gustafsson.

TUFF FINAL VÄNTAR

I finalen blir det dock tuffare där Färjestaden nu kommer att få möta antingen supeligakollegan Jönköpings IK eller division 1-laget Växjö vipers.

– Det blir betydligt tuffare men det spelar egentligen ingen roll vilka vi möter. Det är alltid kul att möta Jönköping men samtidigt var det ett tag sedan vi mötte Växjö och det vore kul att se dem, säger Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.