Nyheter

FIBK:en förlorade efter rysare

Nyheter • Publicerad 1 december 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Lördagskvällens match blev en rysare som Färjestaden olyckligt förlorade med 7-8. Matchen var en av de mest underhållande i år och publiken bjöds på intensivt spel och många målchanser.

– Förlora med uddamålet är fruktansvärt tungt. Vi hade inte behövt skämmas för tre poäng idag, säger tränare Magnus Gustafsson.

Både Färjestaden och Falun hade grym fart på benen redan från start och höll tempot uppe matchen igenom. Första perioden slutade 3-3, Färjestadens mål gjorda av Kim Nilsson, 2, och Simon Nilsson. De var förövrigt hemmalagets bästa spelare. Andra perioden liknade den första men Färjestaden var något bättre och ledde följdaktligen med 5-4 inför sista.

MATCHAVGÖRANDE

14.17 in i sista perioden kom sekvensen som avgjorde matchen. Johan Nilsson tappade boll i egen zon och Mats Jonsson gjorde 5-7. Efter målet slår Johan av sin klubba och det resulterade i en 2+10-utvisning för osportsligt uppträdande. I det efterföljande överläget gjorde Falun 5-8 och matchen kändes avgjord. Fibken mobiliserade dock en sista anstormning och Marcus Johansson och Kim Nilsson reducerade. Något kvitteringsmål blev det aldrig och Falun kunde vinna med 7-8.

ÖB-SPORTEN

Läs meri tisdagens pappersutgåva av Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.