Nyheter

FIBK:are spelar UVM-semifinal

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

INNEBANDY, UVM

Marcus Johansson och Simon Nilsson spelar semifinal i UVM för 19-åringar i dag. För motståndet står värdlandet Schweiz.

Johansson och Nilsson, normalt i Färjestaden IBK:s svartvita dress, och deras Sverige tog sig till semifinal genom att krossa Slovakien med hela 20-0 i Zuchwil i går kväll. Marcus noterades för två mål och en assist, Simon gick poänglös från planen. ÖB-sportens utsände Olle Thorssell, som till vardags spelar med Wiler-Ersigen i just Zuchwil, fanns på läktarplats.

– Det såg bra ut. "Mackan" skötte sig fint, men Simon gick ut efter första. Han hade tydligen problem med hälen, rapporterar Thorssell.

UTSÅLT

Värt att notera från matchen var att forwarden Marcus Johansson testades som center i tredjeformationen. Marcus fortsätter att lira i centerpositionen i dagens semifinal mot Schweiz. Simon Nilsson är back i samma kedja. Matchen börjar klockan 17.00 och avgörs i Olle Thorssells hemma-arena Sportzentrum, som har varit utsåld sedan länge. En fjärde raka UVM-final hägrar för svenskarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.