Nyheter

FIBK vaknade i tredje

Nyheter • Publicerad 24 januari 2006

INNEBANDY, DIV. IDet tog två perioder. Sedan vaknade Färjestadens IBK i derbyt mot CL/98 IBC i Kalmar Sporthall i lördags.Efter förkrossande 6–0 under de sista 20 minuterna skrevs öländskornas segersiffror till slut till 9–4.– Det var två skitdåliga perioder, men det var en klar uppryckning i tredje, säger en lättad coach i Johan Gustafsson strax efter matchen.

FIBK, som innan kampen var två poäng ovanför nedflyttningsstrecket, tog planenligt ledningen över tabelljumbon efter att Elna Hägglund utnyttjade ett hemmamisstag.

Färjestaden fortsatte att äga boll. Ö-laget tappade dock allt som oftast folk högt upp i banan, vilket CL så småningom kunde omsätta i en kvittering då duktiga Malin Herrlin kontrade in 1–1.

Såg rött

Lagkaptenen Karolina Johansson skickade ånyo FIBK till en ledning i mittenakten, men sedan förlorade de vitklädda öländskorna fotfästet.

Herrlin satte 2–2, Klara Johansson, CL:s bäste för dagen, fixade 3–2 och Linda Carlberg gjorde sedermera 4–2.

Ett mål som fick Johan Gustafsson att se rött.

– Vi sa att vi inte fick tappa boll i deras slott och så gjorde vi det ändå, smått pinsamt. Det var två skitdåliga perioder, huvudet ner istället för upp.

Innan 40 minuter var spelade fick Färjestaden till ett ack så viktigt reduceringsmål när Karolina Johansson assisterade Josefin Nyberg, som snyggt sprätte upp 4–3 i det bortre krysset.

   Vad diskuterade ni i den andra periodpausen, Johan?

– Att våra forwards skulle jobba hem och att vi skulle vara positiva och fortsatt positiva, det var enda chansen för oss att vända.

Superbt samarbete

Pep-talken verkade ha fungerat.

Endast 24 sekunder in i tredje pangade Josefine Bengtsson in kvitteringen och när sedan ”Karro” Johansson fixade 4–5 på resultattavlan var det bara ett gäng på banan.

Jessica Stigson noterades för sexan, Tove Johansson stod för ett rent viljemål när hon skickade in sjuan, Emelie Johansson satte åttan och Susanne Gustafsson fastställde via ett superbt klapp-klapp-samarbete med Stigson slutresultatet till 9–4 och därmed tog Färjestaden tre välbehövliga poäng i kampen om ett nytt division I-kontrakt.

”Tåget som gick”

– Oerhört viktigt, hade vi förlorat mot jumbon hade det satt sig i huvudet, förkunnar Gustafsson.

Lika nöjd var av förklarliga skäl inte CL:s lagkapten Klara Johansson.

– En typisk derbymatch. Vi var med och gav dem en match, synd att det rann iväg. Det här var väl tåget som gick för vår del, avslutar Johansson, vars lag fortfarande står kvar på perrongen med endast tre inspelade poäng.

Färjestaden skuttade i och med vinsten upp på 19 poäng och har nu fem ner till Fröjereds IF under strecket.

CL/98 IBC–Färjestadens IBK 4–9 (1–1, 3–2, 0–6)Målen: 0–1 Elna Hägglund (–), 1–1 Malin Herrlin, 1–2 Karolina Johansson (Jessica Stigson), 2–2 Malin Herrlin, 3–2 Klara Johansson, 4–2 Linda Carlberg, 4–3 Josefin Nyberg (Karolina Johansson), 4–4 Josefine Bengtsson (–), 4–5 Karolina Johansson (Josefin Nyberg), 4–6 Jessica Stigson (Karolina Johansson), 4–7 Tove Johansson (–), 4–8 Emelie Johansson (–), 4–9 Susanne Gustafsson (Jessica Stigson).

Kvarnligan3: Karolina Johansson. FIBK:ens nyttigaste spelare i derbykampen. Gör sällan en medioker insats. Två mål och två assist kom från lagkaptenens klubba.

2: Tove Johansson. Inte lika dominant som vi är vana att se henne. Stod dock som vanligt för en gedigen insats och visade prov på en enorm vilja när hon satte 7–4-målet.

1: Jessica Stigson. Osynlig långa stunder, men blixtrade till och visade att hon är en klasspelare. Ett mål och två assist, den öppnande passen till Susanne Gustafssons avslutande kasse var delikat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.