Annons
Nyheter

FIBK slog Flyers i dålig match

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2007

INNEBANDY

Färjestadens IBK träningsbetvingade länskollegan Slätafly med 6-3 i Färjehallen i går kväll, onsdag. Men det var inte mer heller. Faktum är att ö-laget stod för en riktigt dålig match. Det var ölänningarnas sämsta insats på länge.

Annons

– Absolut, det var fruktansvärt mycket felpass matchen igenom, säger en inte alltför nöjd FIBK-coach i Magnus Gustafsson.

Efter en bedrövlig svartvit inledning präglat av just felpass, förluster i närkamperna och taskigt bolltempo, var det ändå FIBK som tog ledningen. Inom loppet av 20 sekunder hade hemmalaget gjort både 1-0 och 2-0 genom Klas Ivarsson och Jonas Elofsson. Gästerna, där för övrigt ölänningen Nils-Petter Nilsson numera spelar och som till slut bokfördes för två mål, reducerade dock innan första periodens slut genom Martin Fredricson. Slätafly kvitterade i den andra, men sedan flög FIBK ifrån till 6-2 i målprotokollet, 6-3 blev det till slut.

MÅNGA TEKNISKA FEL

– Vi gjorde många tekniska fel. Vi spelade inte med insidan av huvudet och tog exempelvis inga löpningar i slottet, vi hade dessutom alldeles för få avslut, säger Magnus Gustafsson, som emellertid har en förklaring till det tafsiga spelet.

– Vi har spelat många matcher nu inom en kort period och vi behöver träna. Vi har heller inte satt femmorna, vi är i dålig matchform nu helt enkelt, men det kommer att bli betydligt bättre.

På tal om träning. Redan innan matchstart var det bestämt att Arne Svensson skulle köra ett 40 minuter långt fyspass med spelarna precis efter tillställningens slut.

– De rörde sig definitivt inte om någon straffträning, men spelarna visste inte om något innan matchen. De ska härdas, säger Magnus Gustafsson, som ville dela ut beröm till den pannbandsbeprydde backen Klas Ivarsson för hans insatser.

DAVID WINBERG

Färjestadens IBK–Slätafly 6-3 (2-1, 2-1, 2-1)

Målen, FIBK: Jonas Elofsson 2, Klas Ivarsson, Jonas Nilsson, Kim Nilsson, Andreas Löttiger.

Annons

Startfemmorna, första: Anders Bemervik – Christian Gunnarsson, Simon Nilsson – Jonas Elofsson, Jonas Nilsson, Kim Nilsson.

Andra: Anders Bemervik – Andreas Löttiger, Johan Nilsson – Pontus Knutsson, Tobias Bengtsson, Mathias Lennström.

Tredje: Anders Bemervik – Klas Ivarsson, Martin Magnusson – Marcus Johansson, Mårten Palmefors, Mats Söderqvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons