Annons
Nyheter

FIBK-profil misstänkt för misshandel

Nyheter • Publicerad 8 december 2006

INNEBANDYFärjestadens IBK skakas.Efter lördagens 17-2-vinst mot Växjö har en av lagets stora profiler suttit anhållen i två dygn.– Misstänkt för grov misshandel, säger åklagaren Hans Ranholm.

Natten mellan lördagen och söndagen misshandlade två personer en tredje vid centralstationen i Kalmar. Den misshandlade mannen förlorade medvetandet för en stund och fördes med ambulans till sjukhuset, enligt det vakthavande polisbefälet.

Annons

Åklagaren Hans Ranholm vill inte kommentera ärendet så länge polisutredningen pågår. Innebandyspelarens roll i den påstådda misshandeln är därför oklar.

Innebandyspelaren släpptes tidigare i veckan efter att ha suttit anhållen i två dygn.

Kvarstår misstankarna mot honom?

– Ja, misstankarna kvarstår än så länge. Utredningen pågår, säger åklagaren Hans Ranholm.

Har misstankarna stärkts eller försvagats under anhållandetiden?

– Det vill jag inte kommentera, säger Hans Ranholm.

Från Färjestadens IBK:s sida väljer man sina ord noga.

– Inga kommentarer, säger Färjestaden IBK:s tränare Magnus Gustafsson.

– Vi har redan pratat i föreningen om det här, utvecklar Magnus Gustafsson.

Händelsen är olycklig för Färjestadens IBK som just nu toppar Sveriges näst högsta serie överlägset och med stora möjligheter att i vår bli klara för elitserien.

Annons

Färjestadens IBK bedriver en gigantisk ungdomsverksamhet. Våld är det sista föreningen vill bli sammankopplat med.

– Vi tar avstånd från allt som har med den här typen av händelser att göra, säger Magnus Gustafsson.

Att en av herrlagets stora profiler nu figurerar i en misshandelhärva är något som Magnus Gustafsson djupt beklagar, även om det finns vittnesuppgifter som säger att innebandyspelaren blivit felaktigt utpekad.

– Vi kommer att hjälpa spelaren på det personliga planet, på det sätt som vi kan göra, säger Magnus Gustafsson, som betonar att han inte på något sätt kommenterar den eventuella skuldfrågan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons