Nyheter

FIBK jagar CL-trio

Nyheter • Publicerad 16 mars 2009

INNEBANDY, DIV 1

Färjestadens IBK fortsätter sin rekordtidiga jakt på förstärkningar till truppen kommande säsong.

Nyligen har man kontaktat såväl Emil Andersson som Stefan Johansson och Johan Wittberg.

Förra veckan blev Kasper Hydén mer eller mindre klar som Färjestadens IBK:s första nyförvärv under årets silly season. Endast en bostad hindrar honom från att ansluta till FIBK.

Nu kan ytterligare tre nyförvärv vara på gång till FIBK:en.

Dessa är målvakten Emil Andersson som tidigare spelat i Färjestaden, men inför årets säsong valde att gå till CL efter att han varit tvåa bakom Anders Bemervik ett par år i Färjestaden. Dessutom är det division 2:s poängkung Johan Wittberg som tidigare spelat i division 1 med Slätafly/SK IBK samt spelat i den schweiziska andradivisionen. Den tredje spelaren är Vimmerbybekantingen Stefan Johansson, som tidigare provtränat med Färjestadens IBK, men de senaste två åren spelat tillsammans med sin bror Mikael ”Mozart” Johansson i CL98.

– Det stämmer att vi varit i kontakt med dessa tre, säger nye FIBK-tränaren Adam Kallenberg.

– Det är tre spelare som vi har ett stort intresse av. Det vi pratat med dem om så här långt är vad de vill med sin innebandy. Som tränare kräver jag att man ska ge 100 procent och satsa på innebandyn. Annars får det vara.

Vad är det som lockar just med dessa tre?

– Emil är ju fostrad i Färjestaden och vi vet att han har en enormt stor potential och talang. Frågan är bara hur mycket han är beredd att satsa och vad han vill. Känner han att han är villig att ge Färjestaden en ny chans är vi väldigt sugna på att ta emot honom.

– Wittberg är ju onekligen en duktig innebandyspelare, vilket han visade i division 2 under den här säsongen. Men sedan vet vi att han har ett kontrakt med Lindsdals IF i fotbollen också.

– Stefan är också en spelare med framtiden för sig och han är tillräckligt bra för att gå in och konkurrera om en startplats i FIBK. Även detta är en spelare med mycket talang.

Dröja

Det lär dock ta lite tid innan något konkret händer med CL98-trion. Dessutom sitter både Wittberg och Johansson på kontrakt med CL även över kommande säsong.

– Det lär nog dröja ett par veckor innan vi arbetar vidare med detta. Vi har inte bråttom på något sätt och redan nu ser det väldigt bra ut för Färjestadens IBK inför kommande säsong.

Överens

I dagarna skrev bröderna Knutsson på nytt kontrakt med Färjestaden och dessutom förväntas Jonas Elofsson inom snar framtid underteckna ett nytt kontrakt. Detta innebär att det endast är Johan Nilsson och Anton Welander från fjolårets trupp som fortfarande inte förlängt med Färjestaden.

– Med ”Elof” är vi väl mer eller mindre överens och jag tror han skriver på vilken dag som helst. Jag ska prata med Johan i kväll (läs i fredags) och jag skulle tro att vi kommer att komma överens med honom också, säger Kallenberg.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.