Nyheter

FIBK hoppas på Bemervik

Nyheter • Publicerad 29 april 2010

INNEBANDY, ALLSVENSKAN

Färjestadens IBK jagar som bekant målvakter och fick nyligen två nej från Superligameriterade burväktare.

En målvakt som spelat i Superligan bor ju faktiskt i Färjestaden och nu hoppas FIBK att denne keeper, Anders Bemervik, ska göra comeback.

– Jag måste se hur det är med mitt knä, sedan får vi se efter det, säger han.

Sirius-målvakten Mikael Karlsson tackade nej till Färjestadens IBK och nu har även Tyresö Trollbäckens keeper, Benjamin Löfdahl, avböjt en flytt till FIBK.

– Han var inte riktigt redo för en så stor flytt som till Kalmar, säger Magnus Gustafsson i Färjestadens herrsportkommitté.

Negativa svar således från båda SSL-målvakterna och nu vänds FIBK-blickarna mot klubbens bäste keeper genom tiderna, Anders Bemervik, som lade av med innebandyn efter en knäoperation i februari 2009. Men är en comeback verkligen aktuell?

– Det är ju det här med mitt knä. Det har varit väldigt inflammerat och fått mycket stryk genom åren, säger Bemervik, som nu ska få protokoll från sin knäoperation hemskickat.

– Det ska komma imorgon (läs idag) med posten och sedan kände Adam Kallenberg (FIBK-coachen) någon sjukgymnast som skulle kolla på det.

• Men att du tittar till dina knä-förutsättningar betyder väl att du är sugen på comeback?

– Nja, sugen och sugen, jag vet inte. Färjestaden har ju målvaktsproblem nu om Emil Andersson flyttar och de har svårt att få hit nya målvakter. Men jag har inte funderat så mycket på det. Nu kollar vi knät och börjar där. Sedan får vi se efter det.

Apropå FIBK har innebandyförbundet  nu fastställt serieindelningen för allsvenskan 2010/2011. Färjestadens motståndare syns i faktarutan ovan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.