Nyheter

FIBK förlorade jumbomötet: ”Det var för få som klev fram”

Nyheter • Publicerad 7 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Femton skott. Färjestadens IBK har väldigt, väldigt svårt att komma till avslut.

– Vi spelade som ett gäng robotar, säger en besviken Magnus Gustafsson efter lagets 2-6-förlust mot Järfälla IBK hemma i Kalmar sporthall under tisdagskvällen.

Färjestaden stod för säsongens bottennapp när laget föll med tennissiffror i jumbomötet med Järfälla. Från läktarplats slogs man av två saker under matchen:

1. laget hade väldeliga problem med att komma till avslut.

2. laget spelade utan hjärta.

HÅGLÖST

Gästerna hade inga problem med att styra ut ett håglöst FIBK till kanterna. Visserligen betydde Mats Söderqvists projektil från just den ena kanten i den första perioden 1-1, men annars hade Järfällakeepern Petter Nilsson inga större svårigheter att avstyra FIBK-skotten från långt håll.

– Vi fick dem precis dit vi ville. Vi pratade om att stänga mitten, så de fick ta avslut utifrån, berättar forwarden Andreas Ackevi, Järfällas bäste spelare för kvällen.

Ackevi tyckte vidare att hans Järfälla var det hetare laget.

– När det stod och vägde i andra kändes det ändå som om vi hade ett större självförtroende.

VÅGSKÅL

Ölänningarna – med Martin Magnusson, Simon Nilsson, Marcus Johansson och Jonas Nilsson på frånvarolistan – gjorde 2-1 redan 41 sekunder in i mittenperioden genom Jonas Elofsson och FIBK hade bud på mer. Men när Patrik Stanley kvitterade till 2-2 vägde vågskålen över till gästernas fördel. När mittenakten var till ända stod det 4-2 till Järfälla.

– Vi lade matchen i andra, det känns bedrövligt. Det var för få som klev fram, säger backen Josef Nilsson.

BESVIKEN

Färjestaden bokfördes för sex skott i första och fyra i andra. I tredje hade den 1 075 personer stora publiken väntat sig en hemma-anstormning, men med fem skott för totalt 15 vinner man inga superligamatcher.

– Det är ju bevis nog att vi inte går på avslut. Vi var aldrig nära i tredje, vi spelade som ett gäng robotar, säger Magnus Gustafsson besviket.

Vad som var än värre än att uppträda som ett gäng robotar var inställningen. Just inställningen till att utföra ett hårt jobb saknades hos många FIBK:are den här aftonen.

DAVID WINBERG

ÖB-webben i morgon:”Önskevärvningen sänkte FIBK”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.