Nyheter

FIBK-duo lämnar Färjestaden för elitserieklubb?

Nyheter • Publicerad 12 juni 2008

INNEBANDY, DIV 1

Spelarflykten från Färjestadens IBK kan komma att fortsätta. I tisdags pratade Josefin Nyberg, 18, och Tove Johansson, 18, med representanter från elitserielaget IBC Engelholm.

Färjestadens damlag har haft det ganska skonsamt med spelarförluster inför kommande säsong. Enda spelaren som deklarerat att hon lämnar laget är Susanne Gustafsson som går till Linköping. Nu kan dock två spelare till vara på väg bort. Josefin Nyberg och Tove Johansson pratade i tisdags med IBC Engelholm som slutade på tolfte plats i elitserien i fjol. Mycket talar alltså för att Färjestaden blir av med två av sina största talanger även på damsidan.

– Vi vill lämna Färjestaden båda två och det har Engelholm hört och tog kontakt med oss. Och eftersom ingen av oss har något kontrakt med Färjestaden just nu så är Engelholm lite extra intresserade, säger Tove Johansson som, tillsammans med Nyberg, åker till Skåne på måndag för att träffa övriga spelare i laget och eventuellt träna med dem.

Hur kommer det sig att ni vill lämna Färjestaden?

– Vi känner att det är dags att ta nästa steg i utvecklingen och man vill ju spela så högt upp som möjligt i divisionerna.

Vad säger Färjestaden om detta?

– De förstår att vi vill vidare. Vi har pratat en del med ”Linkan” (Håkan Lindqvist, assisterande tränare och före detta allsvensk fotbollsspelare med Kalmar FF, reds anm) och han säger att han förstår oss. Han har ju själv bytt mellan lite klubbar som ung och säger att det är utvecklande att komma till nya miljöer och nya klubbar.

KONTAKTADE HUSQVARNA

Innan samtalet med Engelholm kontaktade duon även Husqvarna i division 1 om en eventuell övergång.

– Det var vi själva som tog kontakt med Husqvarna och sa att vi var intresserade av att spela hos dem. Och det var då som Engelholm också visade ett intresse, säger Johansson, som liksom Nyberg, har ett år kvar på gymnasiet då de båda i dagarna går ut tvåan.

– Om vi skulle flytta får man hoppa på trean på en annan skola så det skulle inte vara några problem, säger Johansson.

Kan du tänka dig att ensam byta klubb eller vill du ha Josefin med dig?

– Det är klart att jag vill ha Josefin med mig. Men om det uppstår en situation där det bara är jag som byter klubb så är det något jag kan tänka mig göra ändå.

Vilka krav har ni på Engelholm för en eventuell övergång?

– Inga egentligen. De säger att de har möjlighet att fixa boende och lite sådant och har presenterat en bra lösning.

”FRAMTIDA STORSPELARE”

Från Engelholms sida är intresset stort kring den unga FIBK-duon.

– Vi vill jättegärna ha dem till Engelholm. Båda två är framtida storspelare och skulle vara två bra förstärkningar för oss, säger Engelholms tränare Christian Hägerström.

– Vi kan inte riktigt konkurrera med Pixbo och de andra storlagen när det gäller kontrakten och sådant. Så det som förhoppningsvis lockar dem till oss är att de kommer få speltid hos oss. Nu kan man ju inte garantera någon speltid men de lär få spela mycket hos oss – för så bra är de.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.