Annons
Nyheter

FIBK-duo bidrog i blågul vinst

Nyheter • Publicerad 12 september 2007

INNEBANDY, U19

Färjestaden IBK:s Marcus Johansson gjorde tre mål på lika många matcher när Sveriges U19-herrar enkelt spelade hem en fyrnationsturnering i Finland.

Annons

– Det var väl Schweiz som var ganska tuffa, annars var det rätt enkelt, säger Marcus, som även hade FIBK-sällskap i turneringen av backen Simon Nilsson.

Sverige slog i tur och ordning tillbaka Finland (11-4), Lettland (8-0) och avslutningsvis Schweiz (8-4). Finnarna erbjuder normalt sett ett bra motstånd. Inte den här gången.

– Vi fick jäkligt tidiga mål, vi ledde med 3-0 redan efter tre minuter. Jag satte trean och ytterligare ett sen i slutet, men jag kommer inte ihåg vilket.

Ska man inte ha bättre koll på sina landslagsmål?

– Hehe... Jo, men jag kommer i alla fall ihåg att det var i powerplay...

SIMON BAKOM MARCUS

Svaga Lettland slogs sedan tillbaka med komfortabla 8-0, innan Marcus målade igen – den här gången mot Schweiz. Alplandet, som spelade ett FIBK-likt man-mot-man-försvar, ledde med 3-1 i början av andra perioden, innan högerskytten från Färjestaden reducerade. I slutet kunde inte Schweiz stå emot ”Mackan” och Simons Sverige.

– Det var väl Schweiz som var ganska tuffa, annars var det rätt enkelt, summerar Marcus, som till slut även antecknades för en assist i turneringen.

Simon Nilsson, som spelade i en backposition bakom Marcus i en av femmorna, assisterade vid totalt tre måltillfällen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons