Annons
Nyheter

FIBK dominerar ÖB-femman

Nyheter • Publicerad 15 mars 2007

INNEBANDY

Så var Årets ÖB-femma sammanställd och uttagen. Fullkomlig dominans från Färjestadens IBK:s sida, men vad var annars att vänta då klubben vann både division 1 herr och division 2 dam. Enda icke-FIBK:are i uppställningen är Kristoffer Hultenius, som var Borgholms stabilaste poängplockare under BIBK:ens succésäsong. Backarna lyste med sin frånvaro genom säsongens ÖB-femmor och därmed får vi dra ner två centrar med backvana som backar i Årets ÖB-femma.

Annons

Anders Bemervik, Färjestadens IBK

”Bemerväggen” bemötte under grundserien motståndarnas skott som han brukar göra, alltså med räddningar. Flera viktiga sådana i avgörande lägen gjorde att FIBK:en ofta slapp nerven i matchen och istället kunde vinna med överlägsna siffror. Nollan höll han en gång och två assist blev den assisterande tränarens skörd framåt. Blir det fler i kvalserien?

Tove Johansson, Färjestadens IBK

Med 33 mål var hon målbäst i årets division 2-serie och när man lägger till hennes 13 assist får hon de 46 poäng som räckte till en andraplats i seriens poängliga. Men målfarlig är långt ifrån det enda hon är. Spelförståelse, fysik och defensiv styrka är exempel på tre andra positiva egenskaper hon besitter.

Susanne Gustafsson, Färjestadens IBK

22 mål och 15 assist placerade fröken FIBK på femte plats i damtvåans poängliga. Susanne är även hon en tvåvägsspelare av rang och värt att notera är hennes totala avsaknad av utvisningsminuter denna säsong. Ett föredöme för de många yngre spelarna i laget.

Kim Nilsson, Färjestadens IBK

Makalösa 90 poäng, ja så många hann Färjestadens ”Supersjua” med under grundseriens 22 omgångar. Med sina 54 mål och 36 assist slog han antingen målrekord eller poängrekord i klubb, division 1 och U19-landslag och att kalla hans säsong för fenomenal räcker ändå knappt till. Fortsätter den goda formen i kvalet till elitserien blir det nog elitinnebandy på ön till hösten.

Kristoffer Hultenius, Borgholms IBK

Länge stod kampen mellan ”Hutte” och Mörbylångas Nicklas Wiberg om vem som skulle spränga sig in i FIBK-dominansen. Valet föll slutligen på Borgholms främste poängplockare under säsongen. ”Jimmy Juniors” 41 poäng fördelat på 24 mål och 17 assist var överlägset bäst i ett för övrigt mycket bra BIBK. Tiokampande Wiberg får istället nöja sig med att vara förstereserv.

Annons

Jonas Elofsson, Färjestadens IBK

”Elof” gjorde under grundserien en kanonsäsong, en säsong där han hela tiden överskuggades av division 1-seriernas klarast lysande stjärna, radarkollegan Kim Nilsson. ”Don Elof” gjorde ändå hela 58 poäng fördelat på 28 mål och 30 assist och han kom därmed tvåa i söderettans poängliga.

Årets coach: Magnus Gustafsson, Färjestadens IBK

FIBK-damernas tränarduo Johan Gustafsson/Mårten Andreasson hade enkelt kunna ta hem utmärkelsen med sin vinstsvit på femton matcher med tillkommande serieseger i damtvåan. Borgholms tränarduo Jimmy Hultenius/Åke Petersson hade också med enkelhet kunnat ta hem utmärkelsen för att man som nykomlingar i division 4 helt sonika gick och tog hem seriesegern och avancemanget till division 3. Allt detta om det inte varit för FIBK-herrarnas coach Magnus Gustafsson, som förde sina mannar till en solklar serieseger i landets näst högsta division, vilket betyder att laget till helgen sätter igång och spelar elitseriekval. Hur det än går där har ”Mange” nått det bästa resultatet hittills i Ölands unga innebandyhistoria.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons