Nyheter

FIBK-damerna till ettan

Nyheter • Publicerad 12 mars 2011

INNEBANDY, DIV 2 DAM

Färjestadens IBK vände på de smått omöjliga oddsen.

Man gjorde vad man skulle och besegrade Ljungby IB hemma i Färjehallen. Samtidigt tappade serieledande Hovshaga poäng och öländskorna vann serien och gick upp i ettan.

- Helt fantastiskt, säger Carolin Eriksson.

Allt talade egentligen för att Färjestadens IBK skulle få kvala för att ta sig till division 1. Men i den elfte timmen vände man på steken. Samtidigt som FIBK gjorde vad man skulle, och besegrade Ljugby IB hemma i Färjehallen med 2-1, förlorade serieledande Hovshaga borta mot Westerviks IBK, vilket gjorde att Färjestadens IBK vann serien - på målskillnad.

- Just nu är livet rättvist. Det kändes som vi hade lite flyt och det har alltid varit lite av ett signum för det här laget. På något lustigt sätt så lyckas vi krama ut något ur tjejerna så det slutar med att vi vinner, säger tränaren Tom Holmkvist.

LÄS ALLT OM AVANCEMANGET I ÖLANDSBLADET PÅ TISDAG.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.