Annons
Nyheter

FIBK-damer inledde med två segrar

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2007

INNEBANDY

Game, set och match Färjestadens IBK. FIBK-damerna inledde träningsmatchsäsongen med två vinster – 6–2 och 6–4 – vid lägret i Skåne i helgen.

Annons

FIBK-bussen hade styrt kosan söderut till Skåne för ett två dagar långt träningsläger. Öländskorna, som den här säsongen lirar i ettan, passade dessutom på att matcha mot lag från lägre ner i divisionerna. I lördags stod division 3-gänget IK Palmstaden från Trelleborg för motståndet. Ett lag som slogs tillbaka med 6–2.

– Men Palmstaden var rätt bra, de hade en hel del linjer i spelet, säger Johan Gustafsson, som tillsammans med Mårten Andreasson leder styrkorna i FIBK.

FIBK gick runt på 17 spelare, Tove Johansson var den enda som saknades på grund av knäont. Efter 2–2 kunde Färjestaden sätta dit fyra obesvarade fullträffar under tillställningens två sista perioder.

– Vi hade mängder av målchanser och 6–4 speglade väl inte riktigt matchbilden, berättar Johan Gustafsson.

BRA RÖRELSE

I söndagens kamp mot division 2-laget Malmhaug IBK från Bunkeflo rivstartade öländskorna i den första perioden via 5–1.

– Vi hade bra rörelse i anfallsspelet och flyt i avsluten. Malmhaug höll sedan jämna steg i andra och kunde dessutom vinna akt nummer tre med 2–0.

– Vi slarvade lite i tredje, men i det stora hela var det hyfsat. Vi spelade riktigt bra i delar av matchen, berömmer Gustafsson.

Individuella toppar?

– ”Carro” var bra, svarar Johan och syftar på backen Carolin Eriksson.

Annons

– Sedan var Josefine Bengtsson stabil.

Firma Gustafsson/Andreasson testade även Susanne Gustafsson som center mellan nytillskotten Sara Nyström och Hanna Johansson – en formation som gick bra och som säkerligen kommer att ge övriga division 1-försvar ett och ett annat att tänka på i höst.

DAVID WINBERG

FAKTA/

Malmhaug IBK – Färjestadens IBK 4–6 (1–5, 1–1, 2–0)

Målen, FIBK: Elna Hägglund, Sara Nyström, Hanna Johansson, Josefine BEngtsson, Josefin Nyberg, Hanna Helgesson.

IK Palmstaden – Färjestadens IBK 2–6 (2–2, 0–1, 0–3)

Målen, FIBK: Susanne Gustafsson 2, Emma Andersson, Sara Nyström, Josefine Bengtsson, Hanna Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons