Nyheter

FIBK-coachen är kritisk till Jonas Nilssons bloggande

Nyheter • Publicerad 9 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Det har stormat ordentligt kring Färjestadens IBK den senaste veckan. Kritiska röster har höjts kring både egen och lagkamraters insats. På måndagen höll Färjestaden ett internt möte mellan spelare och ledare och diskuterade situationen.

På sin blogg på olandsbladet.seyttrade Jonas Nilsson väldigt starka åsikter om Färjestadens IBK:s insats i superligamatchen mot Caperio/Täby i lördags. Även inställningen och närvaron på träningarna ansåg han vara för dålig, vilket har uppmärksammats i de lokala medierna och tvingat Färjestaden till ett internt möte mellan spelare och ledare.

– Det är ingen tvekan om att Jonas blogg har eldat på det hela, säger FIBK:ens tränare Magnus Gustafsson.

ÄR EN BRA STÄMNING

Under det en och en halv timme långa mötet rensades luften och spelarna fick förklara sig.

– Vi hade ett jätte bra snack allihopa och jobbade i grupper för att lösa alla probem, säger Gustafsson.

Hur är egentligen stämningen i truppen?

– Den har nog aldrig varit bättre. Problemet är inte stämningen i truppen det handlar om att de här killarna inte är vana vid att förlora. De har alltid vunnit allt från ungdomserier till alla möjliga cuper och turneringar och att sedan börja förlora gör det tufft.

Hur ser du på alla utspelanden i media?

– Allt vinklas ju något otroligt. Man måste passa sig för vad man säger.

INGA UNGDOMSSPELARE

Även inställningen och närvaron på träningarna har kritiserats, då flera spelare verkar vara sjuka betydligt oftare än andra.

– Skillnaden på träningen under jul var att vi inte plockade upp några juniorspelare till a-lagsträningarna, vilket gjorde att vi blev lite färre. Det är förmodligen det som gjort att det kännts som vi har varit få på träningarna, säger Gustafsson.

Hur är inställningen på träningarna?

– Den är bra men visst, det går upp och ner även om man skulle vilja att den alltid var på topp men det är inte möjligt. Sen tror jag det var många som såg fram emot julledigheten och då kan inställningen sjunka lite smått, säger Gustafsson.

JOHAN MALMQVIST

Läs meri morgon: Hur mår FIBK:en egentligen?

Delar av Jonas Nilssons blogginlägg som diskuterats på ön:

”Fullständigt handlingsförlamade innebandyspelare utan självförtroende och attityd. Vi trippar runt som ballettdansöser på två femmor där ungefär en i varje femma gör ett bra jobb och resten tror att allt löser sig, att någon annan gör jobbet, dragningen, närkampen eller målet åt dig. Som nya föräldrar daltar med sina nyfödda bebisar, likadant behandlar vi motståndarna och skulle vi råka vinna en närkamp så står resten och röker pipa, vilket gör att vi aldrig vinner några andrabollar. Det var lika tyst i omklädningsrummet som i svenska kyrkan. Det finns ingen som blir ordentligt förbannad och om så skulle ske så blir övriga förbannade på denna vilket gör att han aldrig vågar bli förbannad igen. Vinnarskallarna motarbetas på detta sätt vilket gör att spelarna blir fromma som lamm och tar endast ut sin ilska på domarna om de begår misstag.”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.