Nyheter

Fem år till i FIBK

Nyheter • Publicerad 5 mars 2010

INNEBANDY, DIV 1

Lagkaptenen blir Färjestadens IBK troget – i fem år till.

Christian ”Gunte” Gunnarsson kommer under den första periodpausen i helgens match mot Landskrona underteckna det längsta kontrakt FIBK någonsin skrivit med en enskild spelare.

– Istället för att skriva under för ett år i taget så var det lika bra att skriva på fem år direkt, säger ”Gunte”.

Tolv säsonger kommer bli 17. Trotjänaren och lagkaptenen Christian ”Gunte” Gunnarsson kommer under morgondagens match hemma mot Landskrona skriva under ett femårskontrakt med Färjestadens IBK. Detta är det längsta kontrakt Färjestadens IBK någonsin skrivit med en enskild spelare.

– Med detta visar ”Gunte” att han tänker vara kvar i Färjestadens IBK så länge han fortsätter spela innebandy. Han visar också att han inte är trött på framgångar och vill ta tillbaka FIBK till Superligan, säger klubbens ordförande Matheus Tholin.

TRÖTT PÅ BUSSRESOR

Att Gunnarsson väljer att förlänga med ytterligare fem år är kanske något som förvånar många. Så sent som inför säsongen 2008/09, då FIBK precis trillat ur Superligan, var det tveksamt att ”Gunte” skulle fortsätta spela över huvud taget.

– Det var riktigt segt då. Man var jäkligt trött på alla bussresor och det var många andra som började lämna laget, säger Gunnarsson.

Vad är det som är annorlunda nu och gör att du skriver på för hela fem år?

– Jag känner att jag utvecklas hela tiden och jag tycker fortfarande att det är jäkligt kul med innebandy. Sedan när det kom in nya tränare i laget fick man en liten nytändning då det blev mycket nytt på träningar och matcher.

DAMLAGET

Gunnarsson är även tränare för klubbens damlag. Om det blir någon fortsättning som damlagstränare är dock oklart.

– Vi har inte diskuterat det ännu. Vi ska sätta oss ner med damsportkomittén snart.

Men du är öppen för en fortsättning?

– Vi får se hur det blir. Det beror lite på hur laget ser ut och vilka spelare och ledare som fortsätter.

FYRA SPELARE

Fyra spelare sitter för närvarande med utgående kontrakt med Färjestadens IBK:s herrlag. Dessa är Andreas Löttiger, Johan Nilsson, Josef Nilsson och Martin Ludvigsson.

– Vi skrev ganska många två- och treårskontrakt inför årets säsong så de flesta spelarna i truppen har fortfarande kontrakt med Färjestadens IBK, säger Tholin och fortsätter:

– Vi kommer ta en diskussion med de utan kontrakt inom kort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.