Nyheter

FC Helsingborg jagar FIBK-trio

Nyheter • Publicerad 16 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Kim Nilsson, Simon Nilsson och Marcus Johansson är, alla tre, heta byten inför nästa säsong i innebandyns superliga. Och redan nu har Helsingborg tagit upp jakten på trion.

Efter måndagens suddenseger mot Färjestaden har Helsingborgs tränare Vidar Jonsson uttryckt intresse för tre av Färjestadens spelare. De spelare som Jonsson vill förstärka truppen med är Kim Nilsson, Simon Nilsson och Marcus Johansson.

– Det är tre spelare som har väldigt hög potential och som även i framtiden kommer hålla en väldigt hög nivå, säger Jonsson.

LOCKAR MED NORDGREN

Vidar Jonssons tanke är att man ska använda sig av talangen Linus Nordgren, som spelat med alla tre i juniorlandslaget, för att locka till sig trion.

– Fördelen är väl att han kan ge sin syn på Helsingborg och hur de jobbar. Det känns som att en spelare kanske ger en mer trovärdig bild av en klubb än vad en sportchef, vars uppgift är att locka spelare till klubben, gör, säger Jonsson.

Vilken möjlighet tror du Helsingborg har att locka till sig de här spelarna?

– Det är alltid svårt att värva spelare i och med att de måste flytta och sådant. Samtidigt som vi vet att vi inte är ensamma om att vara intresserade av de här spelarna.

Vem av dem ligger högst på på önskelistan?

– Det är jäkligt svårt att säga men om man ser till vad vi behöver så är det en back med ett bra skott så Simon Nilsson skulle vara den spelaren som skulle bli mest nyttig för oss. Sedan vet man ju att Kim Nilsson kommer bli riktigt, riktigt bra men samtidigt uppskattar jag den typen av spelare som Marcus Johansson är. En rightad forward med ett bra skott som alltid gör sitt jobb.

”BEME” EJ PÅ ÖNSKELISTA

Måndagens superligamatch mellan Helsingborg och Färjestaden blev en riktig rysare. Färjestaden var länge i ledning men Helsingborg ägde bollen och vann skotten överlägset.

– Jag tror att vi var mer missnöjda med en missad poäng än vad Färjestaden var nöjda över sin vunna, säger Jonsson.

Var det ett rättvist resultat?

– Man kan säga så här. Det Anders Bemervik gjorde mot oss kan ungefär jämföras med att Kim Nilsson skulle göra sex mål på oss. Bemervik gjorde en kanonprestation som räddade poängen åt Färjestaden.

Men ”Beme” finns inte med på din önskelista?

– Nej. Bemervik är en fantastiskt bra målvakt men vi har en minst lika bra målvakt i Mathias Andersson och det vore ett slöseri med resurser att ha två så bra målvakter i samma lag. Men skulle Mathias lägga av så är Bemervik ett mycket bra alternativ.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.