Annons
Nyheter

FBC upp i serieledning

Nyheter • Publicerad 17 februari 2012

INNEBANDY, DIV 1

Juniorerna producerade målen. Och en fullkomligt bommade igen det egna. Det var ynglingarna som ordnade FBC Kalmarsunds derbyseger mot Slätafly – och tog laget upp i serieledning.

Annons

– Det här är helt obeskrivligt, jag aldrig kunnat tänka mig att vi skulle vinna så stort, säger Martin Willsund efter 9–1-segern.

Utskrattat och förnedrat i första derbyt mot Slätafly. Revanschen kunde inte ha blivit gruvligare i andra mötet lagen emellan: man höll nollan, var retligt effektiva – och stal serieledningen från lokalrivalen.

Det var ynglingarnas – den nya FBC-generationen – som låg bakom segern. Kasper Hydén gjorde fem mål, Martin ”Lillen” Willsund assisterade tre av dem och satte själv ett på pass av ”Kappe”, Anton Nilsson gjorde ett mål och var en klippa bakåt och Victor Johansson var fenomenal mellan stolparna.

– Kul att se att de unga tar för sig och att de verkligen klarar hantera pressen, säger coach Adam Kallenberg.

– Man har gått och laddat och väntat sig att det skulle bli en jämn match. Men att vi skulle vinna så här stort hade jag aldrig kunnat tro, säger Willsund.

Var det ni som var bra eller de dåliga?

– Jag tycker det var vi som var bra.

Smällarna, tjuvnypen och munhuggningarna duggade tätt. Det var ett derby i den klassiska bemärkelsen. Redan efter första perioden hade FBC kopplat ett järngrepp – utan att vara särskilt mycket bättre. Men med ett effektivt skytte och en kusligt skicklig målvaktsfantom i Victor Johansson hade FBC 3–0 efter första, efter att Hydén satt trean i sista sekunden.

OSA KATT

I andra började det dock osa katt ordentligt. Gästerna tryckte på framåt men Johansson vägrade ge vika i målet.

Annons

– Jag tycker faktiskt att det var Slätafly som inte riktigt kunde förvala sina chanser, säger Johansson ödmjukt.

I tredje peroden fortsatte FBC utdryga segersiffrorna – bland annat gjorde ”kappe” ett äkta hattrick. Det enda solket i den perfekta insatsen var att gästerna med knappt fem minuter kvar att spela fick spräcka Johanssons nolla.

– För mig gjorde det inget, det var snarare synd om det blir en målskillnadshistoria, säger han.

Tack vare segermarginalen tog FBC över serieledningen på målskillnad.

– Nu tror jag vi vinner serien, säger ”Lillen”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons