Nyheter

FBC orkade inte stå upp

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2011

INNEBANDY, DIV 1

Effektivare, aggressivare och tyngre. I ett glödhett derby visade Slätafly/SK IBK en större vilja att vinna än FBC Kalmarsund.

– Vi vek ner oss. Underpresterar vi så här får vi snart nästan börja blicka nedåt i tabellen, säger FBC-tränaren Adam Kallenberg, efter 5–8-förlust i derbyt.

Det var en av årets matcher – derby mot Slätafly i Kalmar Sporthall inför en publik som var imponerande, både i antal och ljudstyrka. Då kom inställningen, fysiken och moralen att spela en avgörande roll.

– De har fler vinnarskallar i Slätafly. De offrar allt i varje situation och då får man mycket med sig, säger FBC-kaptenen Johan Wittberg.

– Det kan vara nyttigt att vi fick stryk, så vi får se att man måste ta i för fullt för att vinna.

Coach Adam Kallenberg är inne på samma spår.

– Om man inte ger 95–100 procent i varje match vinner man inte en enda i den här serien. Man tycker att det ska gå av sig självt i en sådan här match, säger han.

”Årets match”

I inledningen av matchen var det också FBC som såg hetast ut. Man kopplade välförtjänt grepp genom att ta ledningen med 2–0 innan första vilan. Gästerna kvitterade i inledningen av andra, men FBC reste sig och gick ifrån på nytt, till 4–2. Då tände Slätafly till – och FBC svarade inte. 4–2 blev till 4–4 och när man tappat greppet en andra gång orkade man inte resa sig. Ett aggressivare, tyngre och viljestarkare Slätafly gick ifrån till 7–4.

– I första är det inget snack, då är vi bäst. I andra bjuder vi på två mål men kopplar grepp igen. I tredje håller vi inte kylan, vi viker ner oss. Det är beklämmande att vi underpresterar så djävulskt i en match med en sådan inramning, säger Kallenberg.

Varför förlorar ni den här matchen, Johan Wittberg?

– Det är svårt att få ett grepp om den. Det känns som att vi har det, sedan står man här nu och har fått stryk med 8–5. Jag tycker vi är bättre, men de får så fruktansvärt billiga mål. Samtidigt ska Slätafly ha en eloge, de skapar chanser och gör mål på dem. Vi visste att det skulle bli svårt, de har inget att förlora och det är årets match för dem.

”Besviken och ledsen”

Någon eloge för sitt uppträdande får Slätafly dock inte. Efter slutsignalen spridde spelare hånfulla kommentarer mot FBC och en person från ledarbåset klev in på planen och häcklade Wittberg, som tidigare spelat i Slätafly.

– De höll på hela matchen. Det verkar som att de glömt bort att jag spelat där i en och en halv säsong. Man blir besviken och ledsen, säger Wittberg.

FAKTA/

Slätafly/SK IBK–FBC Kalmarsund 8–5 (0–2, 3–2, 5–1)

Målen:0–1 Martin Willsund (Niklas Nordh), 0–2 Niklas Nordh (Martin Willsund), 2–3 Johan Wittberg (straff), 2–4 Charlie Nilsson (Johan Wittberg) 7–5 Pontus Stridh.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.