Nyheter

Färjestadens IBK åker ur

Nyheter • Publicerad 18 juni 2010

INNEBANDY, ALLSVENSKAN

Färjestadens IBK kommer trilla ur allsvenskan 2010/11. I alla fall om man får tro tränarna. Enligt dessa tippas FIBK sluta näst sist i den södra allsvenskan.

I slutet av förra veckan hade allsvenskan serieupptakt. De allsvenska tränarna fick då tippa de allsvenska sluttabellerna, och enligt lagens coacher kommer Färjestadens IBK åka ur den södra allsvenskan.

– Det är väl trevligt, säger FIBK-tränaren Adam Kallenberg och utvecklar:

– Det visar bara vilken dålig koll de andra lagen har på oss. Detta gör det lättare för oss att forma en riktigt tajt grupp och vi är inte ett dugg nervösa över tipset. En bra morot.

LANDSKRONA FAVORIT

FIBK tippas sluta näst sist i tabellen medan IBK Lidköping tippas som jumbo. Även Fagerhult Habo IBK tros lämna serien. Seriefavorit är IBK Landskrona följt av Lindås IBK.

– Som jag ser det så är det väl Landskrona och Lindås som känns lite starkare än de andra lagen. Sedan har jag inte jättebra koll på Skoghall, Karlstad och de andra lagen från mellersta ettan eftersom vi inte mött dem tidigare, säger Kallenberg.

– I botten känns det ganska öppet och det kan egentligen bli vilka lag som helst som hamnar där nere till slut.

Vad är en realistisk placering för FIBK?

– Den övre halvan. Vi har en enorm utvecklingspotential i truppen och hoppas få ut detta ur grabbarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.