Nyheter

Färjestaden vände och vann

Nyheter • Publicerad 24 november 2007

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Färjestadens IBK vände idag ett 0-2-underläge till seger med 5-3 då IBF Älvstranden gästade Färjehallen.

– Jag känner en otrolig lättnad och en otrolig glädje, säger en jublande glad FIBK-coach i Mårten Andreasson.

Efter att ha slarvat två gånger i egen zon låg Färjestaden under med 2-0 efter första perioden. I mittenakten drog Älvstranden på sig tre utvisningar och Färjestaden vände då matchen till 3-2 efter mål av Tove Johansson, Josefin Nyberg och Josefine Bengtsson.

– Andra perioden är årets bästa period, säger Andreasson utan att blunda.

GLASÖGON?

I tredje perioden kvitterade Älvstranden, men med en och en halv minut kvar på matchen satte Sara Nyström 4-3 med ett skott som såg ut att ta i ribban.

– Jag har ingen aning, säger Andreasson. Men domaren står ju så bra till och skulle väl inte blåsa för mål om han inte var helt säker.

I Älvstranden var det desto bittrare då det muttrades om att det klingade så högt så att bollen måste tagit i ribban och att domaren borde skaffa glasögon. I slutet av matchen satte sedan Tove Johansson 5-3 i tom bur.

VIKTOR LOVÉN

Färjestadens IBK–IBF Älvstranden 5-3 (0-2, 3-0, 2-1)

Målen: Tove Johansson, Josefin Nyberg, Josefine Bengtsson, Sara Nyström, Tove Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.