Nyheter

Färjestaden förlorade ytterligare en måstematch

Nyheter • Publicerad 9 februari 2008

Ett mindre mirakel krävs för att Färjestaden ska klara sig kvar i Superligan. Efter förlust 7-4 borta mot Jönköping krävs minst tre segrar på de fyra sista matcherna, och inte ens det garanterar Färjestaden en plats i superligan nästa säsong.

Redan från start var det Jönköping det handlade om. Efter fem minuter blev både Marcus Johansson och Jonas Mönell utvisade efter en bråkig situation så rasaerade Färjestaden totalt. Under de två minuterna man spelade fyra mot fyra släppte Färjestaden in två mål och David Gillek och Karl-Johan Nilsson hade leksuga.

Efter 7.31 skör Gillek in 3-0 och Färjestadens uppförsbacke kändes enorm.

- Vi fick en jäkligt bra inledning men sedan kändes det som Färjestaden kom in matchen allt mer, säger Gillek.

Kom närmare

Visserligen reducerade Marcus Johansson i boxpla och efter första peridoen stod det 3-1. I den andra perioden spelade Färjestaden upp sig betydligt men efter den andra andra perioden hade fortarande JIK en tvåmålsledning vid ställningen 4-2.

- Andra perioden är klart bättre än första men Jönköping har ett par riktigt bra spelare och vi har inte riktigt rätt inställning, säger Mats Söderqvist.

I tredje perioden satte Söderqvist tidigt 4-3 och det känndes som matchen levde. Minuten senare gjorde dick David Gillek sitt tredje mål för matchen när han satte 5-3.

- De har ju lite kontakt men när vi gör 5-3 så känns det ganska säkert, säger Gillek.

Tillslut blev det 7-4 till JIK som med största sannolikhet sköt Färjestaden ut ur Superligan.

Läs mer i tisdagens Ölandsblad.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.