Nyheter

Falun nästa stopp för Elna

Nyheter • Publicerad 30 maj 2006

INNEBANDY, ELITSERIENFalun i elitserien.Det är Elna Hägglunds nästa stopp i innebandykarriären.– Jag känner att jag har kapaciteten, det här är något man drömt om länge, säger forwarden om flytten norrut till Dalarna.

Vanligtvis är det snabba bud i innebandyrinken som gäller för Elna, men i det här fallet har det varit det även utanför planen.

Hägglund, 21, hade ställt in sig på ytterligare en säsong med moderklubben Färjestadens IBK, men i början av april ringde det hemma hos Elna.

I andra änden av luren fanns Faluns spelande tränare Camilla Granelid, som leder laget tillsammans med coachen Kimmy Dalbjer, och frågade om Elna kunde ta sig upp till Falun och testspela.

– Det var jag absolut inte beredd på, men det kändes ju samtidigt väldigt kul, säger 21-åringen.

”Måste kontrakteras”

Hägglund reste de över 50 milen enkel väg och övertygade direkt på tränare Dalbjer. Och på Faluns styrande.

– Vår sportchef kom ner till mig redan under den första perioden och sa att Elna måste kontrakteras, berättar Dalbjer.

– Jag hade faktiskt inte en aning hur bra hon skulle vara, men det är absolut inte bara tur när man kommer och visar upp sig på det sättet som hon gjorde, fortsätter han berömmande.

Flyttlass

Sagt och gjort.

Falun erbjöd öländskan en plats i nästa års elitserietrupp och Elna tackade muntligen ja. I början av juni beger sig Hägglund till Dalarna igen för att göra lite tester – och för att slutföra kontraktsdiskussionerna.

Elna som så sent som den här säsongen har dubblerat med fotboll berättar att sporten med den lite större bollen numera är ett minne blott. Nu är det full satsning på innebandyn som gäller.

– Ja, det blir det nu. Jag tränar med Färjestaden tre gånger i veckan och sen blir det styrka, stabilitet och löpning på egen hand också.

Hur är självdisciplinen?

– Den är bra, tycker jag.

Hägglund har redan sökt till Högskolan Dalarna i Borlänge och hon hoppas kunna vara med när Falun lirar Båstad Outdoor Open som spelas i början av augusti. Flyttlasset från Öland till Dalarna beräknas gå veckan efter.

Vad vet du om Falun?

– Oj, inte så mycket. Falugruvan ligger ju där, haha! Jag tycker att det är en mysig stad, men den känns mindre än Kalmar.

Och det här kommer att bli första flytten från Öland?

– Ja, det blir givetvis ett stort steg, det mesta kommer att bli nytt för mig. Färjestaden har betytt jättemycket för mig, men samtidigt känns det här väldigt inspirerande att testa på.

Vad kan du tillföra laget?

– Snabbheten och spelsinnet är ju mina främsta egenskaper. Med rätt vilja och inställning kan man gå långt, jag vet vad jag kan och målet är ju att få så mycket speltid som möjligt.

– Jag känner att jag har kapaciteten, det här är något man drömt om länge, avslutar Elna Hägglund.

FAKTA/Elna Hägglund

Ålder: 21.

Moderklubb: Färjestadens IBK.

Position: Forward.

Klubbfattning: Vänster.

Poängligan, division I 2005/06: 17 (10 mål + 7 assist).

Aktuell: Spelar nästa säsong elitserien med IBF Falun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.