Nyheter

En poäng från förstaplatsen

Nyheter • Publicerad 22 januari 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAMER

Färjestadens IBK har smygit lite bakom topplagen i söderettan, men tack vare helgens bortaseger mot Halmstads IBK är man nu bara en poäng ifrån tabellens förstaplats.

– Vi är ju inte dumma i huvudet, utan inser ju att vi har ett jätteläge att kliva upp på förstaplatsen nu, men det är fem matcher kvar och vi måste ju vinna alla fem om vi ska vinna serien av egen kraft, säger FIBK-coachen Johan Gustafsson.

Det var ett revanschsuget Färjestadens IBK som åkte till Halmstad i lördags för att ta den trepoängare man misslyckades med i höstens möte lagen emellan. Och det lyckades man med efter att ha vunnit matchen med 4-8.

– Det kändes ju förbaskat skönt, utbrister Gustafsson. Halmstad spelade tråkigt och destruktivt, precis som vi förväntat oss.

TILLKNÄPPT

Carolin Eriksson gjorde matchens första mål redan efter 58 sekunder, men det dröjde inte länge förrän det var kvitterat till 1-1.

– Det var väldigt tillknäppt och det tog tio minuter innan vi fick kontroll på dem, berättar Gustafsson, vars FIBK-damer ledde med 1-4 efter första perioden och 1-6 i början av andra.

Kändes det avgjort då?

– Ja... Sedan gjorde de visserligen 2-6 och 3-6, men då höjde vi oss och gjorde två mål.

Segersiffrorna skrevs alltså till 4-8, men utan att öländskorna imponerade.

– Det var en fullt godkänd insats, men vi kom ju inte upp i den absoluta toppnivån. Men vi gjorde vad som krävdes.

SPÄNNANDE

Färjestaden ligger kvar som trea i tabellen, men ligger nu på samma poäng som tabelltvåan Olofström och endast en poäng bakom serieledande Södra Dal. Hela åtta poäng är det nu ner till tabellfyran, så att seriesegern kommer att stå mellan något av de tre topplagen är ingen vild gissning. Fem spännande matcher återstår för FIBK-damerna, som har kvar att möta både Olofström och Södra Dal. För det lag som vinner söderettan väntar dock sedan ett långt och tufft kval mot eliten, så att sådär jättenära elitserien kan man dock inte säga att FIBK-damerna befinner sig i dagsläget...

VIKTOR LOVÉN

Halmstads IBK–Färjestadens IBK 4-8 (1-4, 1-2, 2-2)

Period 1: 0-1 Carolin Eriksson (Josefin Nyberg), 1-2 Sara Nyström (Josefine Bengtsson), 1-3 Tove Johansson (Josefin Nyberg), 1-4 Hanna Johansson (Josefin Nyberg).

Period 2: 1-5 Josefine Bengtsson (Martina Classon), 1-6 Tove Johansson (-).

Period 3: 3-7 Carolin Eriksson (Susanne Gustafsson), 3-8 Tove Johansson (-).

Utvisningar, FIBK: –

Kvarnligan

3: Tove Johansson

2: Carolin Eriksson

1: Josefin Nyberg

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.