Nyheter

En period räckte inte

Nyheter • Publicerad 8 oktober 2010

INNEBANDY, ALLSVENSKAN

Färjestadens IBK vaknade först i tredje perioden.

Då var det för sent.

FIBK vann sista akten med 2–0 men Växjö IBK matchen med 4–6.

Färjestadens IBK är nu jumbo i allsvenskan. Laget har förlorat de tre inledande matcherna – under fredagskvällen kom den senaste förlusten då man föll med 4–6 hemma mot Växjö IBK.

– Vi spelar som skyltdockor i två perioder och sedan börjar vi spela i tredje. Men det håller inte att bara spela i en period, säger lagkaptenen Christian Gunnarsson.

TAPPADE I ANDRA

FIBK hamnade tidigt i underläge 0–2. Innan första akten var över lyckades man dock reducera. I andra gled dock matchen ur de öländska händerna. Växjö gick ifrån till 6–2 och FIBK hade en tuff uppgift inför den sista perioden.

– Första två perioderna är under all kritik. Man får inte spela på det sättet på den här nivån, säger tränare Adam Kallenberg.

I den tredje perioden tog dock FIBK kommandot. Man vann perioden med 2–0, vilket dock inte var tillräckligt för att vända matchen. Växjö vann med 6–4 och förpassade alltså FIBK till jumboplatsen.

– Det är fortfarande 57 poäng kvar att spela om. Det här ska nog ordna upp sig, säger Kallenberg.

FAKTA/

Färjestadens IBK–Växjö IBK 4–6 (1–2, 1–4, 2–0)

Målen:Niklas Nordh, Kasper Hydén, Jonas Elofsson, Pontus Stridh.

MYCKET MER OM MATCHEN I ÖLANDSBLADET PÅ TISDAG.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.