Annons
Nyheter

Emma lämnar målgaranti

Nyheter • Publicerad 18 november 2011

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Hon snittar ett mål per match och slåss i toppen av både poäng- och skytteligan. Emma Andersson är hetare än någonsin.

Annons

– Jag har slutat tänka så mycket, nu bara spelar jag säger FBC Kalmarsundforwarden.

Statistiken beskriver bäst Emma Anderssons säsongsinledning. Med åtta mål och tre assist är hon delad sexa i seriens poängligan och delad femma i skytteligan. Hon snittar drygt ett mål per match, har gjort mål i fem av sju matcher och stått för en fjärdedel av FBC Kalmarsunds mål. Mest anmärkningsvärt är dock att Andersson gör fler mål för FBC, som kämpar för sin överlevnad i division 1, än hon gjorde för överlägsna Färjestadens IBK i tvåan i fjol.

– Vad det kan bero på? Oj, det har jag inte tänkt på. Men jag trivs jättebra i laget och jag tänker inte så mycket längre, nu bara spelar jag. Och så har jag fått många bra passningar, säger Andersson och småler när hon inser hur klyschigt det sista lät.

– Jag känner inte att jag gör något särskilt i år. Det är väl att jag slutat tänka och spelar mer. Förr tänkte jag mycket på vad jag gjorde. Nu låter jag bara spelet komma.

Som ett lag

Hela FBC har låtit spelet komma. De två senaste matcherna har man imponerat stort – dels genom att krossa tabellfemman Olofström med 7–2 och sedan bortaslå dåvarande tabelltvåan Warberg med 5–2.

– Nu senast täppte vi verkligen igen och kontrade bra. Annars tycker jag den stora skillnaden är att vi verkligen spelar som ett lag nu.

Har ni behövt en inkörsperiod efter sammanslagningen?

– Kanske. Men vi var ju riktigt bra under försäsongen. Sedan trodde vi kanske vi var bättre än vi var. Men å andra sidan förtjänade vi mer i de inledande, knappa förlusterna.

PRESSEN PÅ FBC

Annons

Nu förändras dock läget för FBC. Tidigare har man mött topplag och slagit ur underläge, bara kunnat ta så kallade bonuspoäng. Nu är flera av topplagen avklarade och det väntar fyra raka matcher mot lag man har efter sig i tabellen – matcher man ”ska” vinna.

– Nu gäller det att inte underskatta de här lagen. Vi måste ta vara på de här matcherna och samla på oss poäng. Jag tycker vi ska kunna ta tre poäng i alla fyra matcherna, säger Andersson.

Då tror du hårt på att ni klarar er kvar i år?

– Som det har sett ut den senaste tiden tror jag absolut det. Det tycker jag vi ska.

Och din toppform, håller den i sig?

– Jag kände att jag verkligen var på topp – under försäsongen, haha. Så jag vet inte hur det kommer gå för mig i fortsättningen. Men som sagt, nu har vi verkligen spelat som ett lag, vi skiter i vem som gör målen, bara vi gör dem.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons