Annons
Nyheter

Elitserien har kommit till Kim

Nyheter • Publicerad 6 juli 2007

INNEBANDY

Kim Nilsson är innebandy-Sveriges största snackis och i kretsarna kallad för ”The Next One”. I torsdags fick han besök hemma på mammas gata i Färjestaden av landslagsstjärnan och AIK:aren Niklas Jihde.

Annons

– Kim är ju den spelare alla pratar om – trots att han inte gjort en elitseriematch än..., säger Niklas om den unge kometen.

Niklas Jihde tillhör i skrivande stund en av Sveriges – och världens – bästa spelare. Kim Nilsson spås tillhöra ovan nämnda exklusiva skara – och det snart.

– Killen har ju inte gjort en elitseriematch och trots det är Kim den spelare i Färjestaden alla motståndartränare kommer att snacka om att stoppa. Det är faktiskt lite Sidney Crosby-varning över honom, säger Jihde och jämför med Pittsburgh-stjärnan som upphaussad tog NHL med storm under sin första säsong.

Jämför era spelstilar.

– Jag har ju faktiskt aldrig sett Kim spela live, men han har otroligt bra dragningar och är grym på att täcka bollen, säger Niklas.

– Vi är väl ganska lika när det gäller att just täcka bollen och sen gör vi ju många poäng också.

Förresten, Kim, är du bra på att knacka bollen?

– Ja, det har väl hänt att jag har gjort nån gång, svarar Kim försynt.

KIM TROR PÅ SLUTSPEL

När ÖB-sporten tar sig en pratstund med de två på Ölands Köpstad råder det dock inga tvivel vem som är störst i dagsläget. AIK-spelaren får skriva autografer till barn och ungdomar i parti och minut.

Annons

– AIK, Pixbo och Warberg är väl mina tre favoriter till att ta hem det, siar Kim Nilsson om den kommande säsongen.

– Självklart kommer det att bli tufft, men vi kommer att bli bra och jag tror att vi tar oss till slutspel – Och väl där kan allt hända och då siktar man givetvis på guldet, fortsätter 19-åringen.

Niklas, hur ser ni ute i innebandy-Sverige på Färjestaden?

– Det har nog aldrig varit så mycket snack kring en nykomling som det är om Färjestaden, svarar Niklas som är imponerad av att hela 80 procent kommer från de egna leden, samt att den äldste spelaren i fjolårets trupp är född så sent som 1980.

– Färjestaden är en fräsch nykomling som elitserien behöver. De har ingen press på sig, det är rätt sköna förväntningar.

Hur blir det för dig som sommarölänning att möta Färjestaden?

– Jag har en förkärlek till Öland och det känns som mitt andra hem. Jag hoppas givetvis att det går bra för Färjestaden och sen har jag hört talas om deras beryktade klack som tydligen ska vara Sveriges bästa, så det ska bli jäkligt kul att möta dem.

Till sist, vem gör flest poäng av er kommande säsong?

– Jag tror helt ärligt att Kim slår mig, svarar Niklas snabbt.

Varför?

Annons

– Han är ung och hungrig och att göra en massa poäng i den åldern han är i betyder oerhört mycket. Det handlar inte om att man inte är en lagspelare, men så är det. Jag var likadan.

Kim, du eller Niklas?

– Jag tror tvärtom, Niklas gör fler poäng.

Hur många måste han göra för att slå dig, då?

– En poäng mer, hehe...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons