Annons
Nyheter

Elitcamp till Öland

Nyheter • Publicerad 28 juni 2007

INNEBANDY

Jonathan Kronstrand, med meriter från landslaget, startade upp en elitcamp för unga lovande lirare för två år sedan. Nu kommer Svenska Innebandyakademin till ön.

Annons

– De brinner för innebandyn här nere, därför valde vi att lägga campen på Öland, säger Stockholmsbaserade Kronstrand.

Kronstrand är tillsammans med ”Jocke” Borgqvist initiativtagare till campen. Sveriges bästa killar födda 1991 och 1992, cirka 60 till antalet, kommer i början av juli att drillas under en veckas tid av Kronstrand, Mårten Blixt, Stefan Forsman, coach i Storvreta IBK, Johannes Gustafsson, landslagscentern som Färjestadens IBK jagat ett par månader, samt fystränaren Kalle Strand.

– Den tekniska biten står givetvis i fokus, men vi kommer även koncentrera oss på människan bakom innebandyspelaren, betonar Jonathan Kronstrand.

BRINNER

Kronstrand och kompani belägrade i fjol Gotland, men nu byter gänget miljö och ö. Rolf Hellström, innebandyprofil i Borgholm, samt Kent Sjögren, Haninges förre sportchef som tidigare i vintras var drivande i frågan om en utbyggnad av Färjehallen, har varit två krafter bakom campens intåg över bron.

– Färjestaden har ju gått upp i elitserien och det känns att det är ett stort sug efter en sån här camp. De brinner för innebandyn här nere, därför valde vi att lägga campen på Öland, säger Jonathan Kronstrand.

Spelarna kommer att bo på Lundegård, strax norr om Borgholm, och bussas runt till tre arenor på ön – Borgholms Sporthall, Rälla Sporthall, samt Färjehallen. Innebandycamparna kommer, utöver all träning, att matchas mot ett gäng unga lirare från Färjestadens IBK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons