Nyheter

Delad glädje är dubbel glädje

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Den 20 oktober 2008 är numera ett historiskt innebandydatum. Det var då som två ölänningar för första gången mötte varandra i landets högsta division.

Kim Nilssons AIK och Simon Nilssons Warberg spelade oavgjort 3–3, mot varandra i Sparbankshallen i Varberg. För första gången någonsin mötte två innebandyspelare från Öland varandra i en match i landets högsta division – Superligan.

DELAD POÄNG

Kim Nilssons AIK gästade Sparbankshallen i Varberg för att möta Simon Nilssons Warberg. Och matchen slutade med att lagen delade på poängen efter resultatet 3–3.

– Som matchen utvecklade sig kändes det som att det ”bara” blev ett poäng. Vi åkte givetvis dit för att ta tre poäng men Warberg är starka hemma och på förhand hade vi varit nöjda med ett poäng, säger Kim Nilsson.

ANDRAFEMMAN

Båda ex-FIBK:arna spelade i respektive lags andrafemma, vilket gjorde att en del öländska dueller utspelade sig ute på planen.

– Det var kul men man tänker inte så mycket på vilken back man har emot sig, säger Kim.

Ni är bara åtta Superligan, det kan ni knappast vara nöjda med?

– Vi har en match mindre spelad än de andra lagen, och det är så små avstånd i toppen så vinner vi den matchen är i med i toppen igen.

JOHAN MALMQVIST

Fotnot:ÖB-sporten har utan framgång försökt nå även Simon Nilsson för en kommentar om matchen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.