Nyheter

...där han är mäkta populär

Nyheter • Publicerad 8 februari 2006

INNEBANDYBerns näst mest populäre idrottsman 2005?Ja, han heter Olle Thorssell.– Det kanske inte riktigt speglar verkligheten, säger den ödmjuke ölänningen om sin andraplats i omröstningen.

Olle Thorssell, 25-åringen från Färjestaden, hade tack vare sina insatser i succélaget Wiler-Ersigen kvalificerat sig till den stora finalen i tävlingen ”Årets idrottsman i Bernområdet 2005”.

Före NHL-målvakt

I den efterföljande omröstningen visade det sig att Thorssell hade fått näst flest röster efter Tom Lüthi, motorcykelvärldsmästaren i 125-kubiksklassen.

Och det var sannerligen inga blåbär som fick se sig slagna av ölänningen.

Eller vad sägs om Simone Niggli-Luder, VM-etta i orientering, eller NHL-målvakten Martin Gerber, som för svenska hockeyfans kanske mest är känd för sin tid i Karlstadklubben Färjestad?

Något Olle Thorssell behandlar med en stor portion ödmjukhet.

– Det var många som gick in och röstade på mig via vår hemsida. Att jag var före de andra kanske inte riktigt speglar verkligheten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.