Nyheter

CL98: Harmoniska ölänningar blickar upp mot högre division

Nyheter • Publicerad 31 januari 2008

INNEBANDY, DIV 3

CL98 går med stormsteg mot division 2. Receptet stavas harmoni, tydlig spelidé och ölänningar. I spetsen finns nämligen inte mindre än åtta ölänningar och då är inte ex-FIBK:arna Mikael ”Mozart” Johansson och Joel Sjöqvist inräknade.

Att föra en seriös intervju med ölänningarna i CL98 visar sig snabbt vara omöjligt. Vad som också snabbt visar sig direkt är att CL98 är en klubb i harmoni. Och i morgon väntar en match som mer eller mindre kan säkra avancemanget till division 2.

– Men om inte ölandsbilen skulle starta eller om bron skulle rasa så är det kört, säger målvakten Viktor Forsberg.

– Det känns som att väldigt mycket avgörs mot Sandbäckshult på fredag. Vinner vi den ska det krävas mycket om vi inte ska gå upp, säger CL98:s spelande tränare Mikael Johansson som totalt gjort 98 mål och 68 assist i Färjestadens IBK.

TRE STEG

Ölandsinvasionen till CL98 skedde i tre steg. Först kom John Larsson, Joakim Bengtsson och Martin Kolmevik till laget inför säsongen 2005/06. De två förstnämnda finns fortfarande kvar i laget medan den sistnämnde har återvänt till moderklubben SSG. Följande säsong följde FIBK:arna Per Becker och Daniel Nilsson. Dessutom anslöt Mikael Johansson mitt under säsongen. Slutligen kom Johns lillebror Krister tillsammans med den gamla JAS-målvakten Gustaf Johansson samt Joel Sjöqvist till CL inför årets säsong. Utöver dessa finns även ölänningen Viktor Forsberg som dock inte representerat något Ölandslag.

– Man får väl säga att man är lite av en pionjär. Men egentligen var det Jimmy Söderströms (gammal FIBK-tränare reds anm) fel. Det var när han tog över CL som en massa ölänningar följde efter, säger John Larsson.

FAVORITER

Under flera säsonger har CL mönstrat riktigt bra och namnkunniga lag. Spelet har dock inte riktigt stämt och man har egentligen aldrig varit riktigt nära att nå division 2. I år har dock nye tränaren Mikael Johansson fått ordning och reda på spelet och efter en knagglig inledning går laget med stormsteg mot division 2.

– Från början tränade inte alla samtidigt och det var många nya spelare i laget. Nu köper alla vår spelidé och spelet har börjat stämma, säger Micke Johansson.

Vad är den stora skillnaden på CL98 i år mot föregående år?

– Vi är så jävla bra i år och har roligt ihop, svarar snabbt Gustaf Johansson medan tränare Mikael Johansson försöker sig på ett lite mer seriöst svar:

– Vi har en tydlig spelidé i år. Jag kommer ihåg att vi röstade om hur vi skulle spela precis innan en match i fjol.

Hur bra är ni i år?

– Vi slog ju Borgholm med mer än vad Färjestaden gjorde, det säger ju det mesta, svarar Krister Larsson snabbt, vilket följs av ett stort asgarv från lagkamraterna.

– Jag skulle vilja säga att vi är ungefär lika bra som de flesta division 2-lagen. Vi spelade ju oavgjort mot både Craftstaden och Vimmerby på försäsongen och det var innan vi var samspelta, säger Mikael Johansson.

Tar ni steget upp i division 2?

– Om vi vinner mot Sandbäckshult ser det väldigt bra ut, säger Mikael Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.