Nyheter

CL-coach ny assisterande i Färjestadens IBK

Nyheter • Publicerad 31 mars 2009

INNEBANDY, DIV 1

Michael Sjöstrand.

Så heter Färjestadens IBK:s nya assisterande tränare.

– Det ska bli spännande att komma över till Färjestaden, säger Sjöstrand som närmast kommer från CL98.

Under de senaste åren har assisterande tränare till Färjestadens IBK:s herrlag plockats inom föreningen. Exempel på dessa är Tom Holmkvist, Morgan Nyberg, Magnus Nilsson och Adam Kallenberg. Nu tittar man dock bort från de egna leden och mot Michael Sjöstrand som, inte har någon koppling alls till Färjestadens IBK, är ny assisterande tränare i FIBK:en.

– Det är egentligen genom Adam som jag kommer in i laget. Vi känner varandra sedan tidigare och har både spelat innebandy och pluggat ihop, säger Sjöstrand.

FÖRSTAVAL

Sjöstrand kommer från början från Westerviks IBK och har varit i Vimmerby IBK, IBF Lindsdal och nu senast i CL98 som ett komplement till spelande tränaren Mikael ”Mozart” Johansson.

– Jag tror detta kommer att bli en helt perfekt lösning. Michael var mitt förstaval som min assisterande och det känns bra att ledarfrågan är klar redan nu, säger Kallenberg.

Sjöstrand och Kallenberg kommer träffa spelarna i laget redan nu i veckan för lite tester och sedan drar man i maj igång med försäsongen.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.