Annons
Nyheter

Borgholmsson gör TV om FIBK

Nyheter • Publicerad 13 juli 2007

INNEBANDY

TV-sportens Jens von Reis föddes i Borgholm 1973. 34 år senare gjorde han i tisdags ett reportage med Kim Nilsson och Anders Bemervik i Färjestadens IBK.

Annons

– Att få sätta Öland på sportkartan har man ju längtat lite efter, säger SVT-ölänningen.

Tillsammans med sommar-Borgholmaren och fotografen Hans Alvarsson var von Reis i tisdags nere i Färjestaden för att göra ett inslag om Färjestadens IBK.

– Jag är ju lite partisk, säger han med ett skratt. Öland har ju aldrig haft något lag i den högsta serien i någon sport, så det här är ju bra för hela ön.

Under tisdagen intervjuades Kim Nilsson och Anders Bemervik av von Reis.

– Ja, Kim är ju den stora fixstjärnan och han var med för en massa år sedan i Lilla Sportspegeln, förklarar von Reis sitt val av intervjuobjekt.

Målvakten och assisterande tränaren Anders Bemervik fick rycka in från tränarstaben då huvudtränare Magnus Gustafsson låg febersjuk.

PINGIS MED PETER

Jens von Reis är född i Borgholm, vilket inte många kan skryta med efter honom.

– Nej, jag var väl den siste som föddes där innan de lade ner BB, hehe...

Von Reis växte upp i Borgholm, där han bland annat spelade pingis med jämnårige fotbollsprofilen och Ölandsbladet-reportern Peter Boström. Men efter att studenten tagits från Stagneliusskolan i början av 90-talet flyttade han upp till Stockholm där han sedan dess jobbat både på Z-TV och SVT.

Annons

VIKTOR LOVÉN

Fotnot:Det är ännu inte klart när inslaget ska sändas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons